Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 17

Kauno kelių bėdos: išasfaltavo tą dalį gatvės, kuri jau buvo asfaltuota, likusi – žvyras

Kauniečiai piktinasi dėl kelių situacijos Aleksote. Štai Akacijų gatvė, kuria vaikai eina į Prezidento Valdo Adamkaus gimnaziją, kurioje statomi nauji kotedžai bei namai, nėra pritaikyta pėsčiųjų eismui. Gyventojai šią gatvę sutvarkyti savivaldybės prašo jau 10 metų, tačiau padailinta tik dalis, kuri ir taip buvo asfaltuota. Artimiausiu metu žvyruotosios remontuoti neplanuojama.
Dalis Akacijų gatvės Kaune asfaltuota, o kita dalis – žvyrkelis
Dalis Akacijų gatvės Kaune asfaltuota, o kita dalis – žvyrkelis / Skaitytojo Andriaus nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas Andrius, kuris skundžiasi kelių situacija Akacijų gatvėje. Jis tikina, kad gyventojai jau 10 metų kreipiasi į savivaldybę dėl šios gatvės sutvarkymo, tačiau reikiamų remonto darbų nesulaukia.

Kauniečio teigimu, šiuo metu atnaujinta sena gatvės dalis, nors to nereikėjo daryti, reikėjo tik šaligatvių vaikams – savivaldybė viską padarė iš naujo, bet gatvės iki galo nesutvarkė. Dalis jos likusi žvyruota.

Vis nauji pasiteisinimai

Iš pradžių Akacijų gatvės gyventojai išgirdo pasiteisinimą, kad gatvėje nėra lietaus nuotekų, todėl asfaltas nebus klojamas.

Tuomet jie kreipėsi į „Kauno vandenis“, kad prie projekto prijungtų visą gatvę, surinko parašus.

Savivaldybės įmonė greitai į tai sureagavo ir prašymą, pasak Andriaus, patenkino. Įrengta lietaus nuotekų sistema.

Rodos, savivaldybės atsisakymo pakloti asfaltą priežasties nebeliko. Gyventojai vėl kreipėsi į savivaldybę, tačiau ir vėl išgirdo neigiamą atsakymą – tąkart paaiškinta, kad asfaltavimo darbams trūksta lėšų.

„Gerai, kad atnaujino dalį gatvės, bet jos pabaigoje gyvenantieji norėjo asfalto, o ne dar 10 metų dulkes uostyti. Manome, kad to gatvės likučio taip niekada ir nepabaigs. Dauguma Aleksoto gatvių buvo renovuotos, kur net nereikėjo to daryti, nes tikrai buvo geras asfaltas. Yra švaistomi pinigai. Padaro viską naujai, po metų ar dvejų viską išrausia ir vėl daro iš naujo“, – piktinosi Andrius.

„Beje, šaligatvis nueina tiesiai į griovį. Dviračių takas padarytas tik nuo Seniavos plento iki mokyklos, o iš kito gatvės galo iki mokyklos dviračių tako jau nėra“, – papildomą problemą įvardijo kaunietis.

Atliko viską, ką suplanavo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius