Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus kabinete rasta slapta pasiklausymo įranga

Pirmadienį iš atsostogų į darbą grįžęs Kauno klinikinės ligoninės laikinasis direktorius Kęstutis Mazurkevičius ėmė tvarkyti kabinetą ir rado dvi „blakes“, mėgėjiškai sukonstruotą pasiklausymo įrangą. „Visas tris darbo ligoninėje dienas E.Vaitkus turėjo mano kabineto raktą, jame ir sėdėjo“, – pastebėjo K.Mazurkevičius.
Direktoriaus kabinete
Direktoriaus kabinete / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ėmęsis tvarkytis savo kabinete Kauno klinikinės ligoninės direktorius K.Mazurkevičius pastebėjo, jog stalas atitrauktas nuo sienos, ant kėdės matyti bato pėdsakas.

Apžiūrėjęs kabinetą, rašomojo stalo stalviršio apačioje direktorius pastebėjo daiktą, panašų į pasiklausymo įrangą. Gretimame, poilsio kambarėlyje, spintelės stalčiuje buvo paslėptas dar vienas izoliacine juosta apklijuotas mažas aparatas, laidais sujungtas su telefono linija.

Remiantis Kauno miesto savivaldybės administracijos pareiškimu, šiuo metu Kauno apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, siekiant nustatyti,  ar Kauno klinikinės ligoninės laikinasis direktorius Kęstutis Mazurkevičius nenusikalto šių metų pradžioje sudarydamas dvi sutartis, kurios buvo patvirtintos nebeegzistuojančios įstaigos (Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės)  antspaudu.

Byla neseniai perduota tirti Kauno miesto apylinkės prokuratūrai.

K.Mazurkevičių atstatydinti iš posto aktyviai siekia Kauno miesto Šeimos, sveikatos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkas Artūras Orlauskas. Klausimas dėl K.Mazurkevičiaus atleidimo iš laikinojo direktoriaus pareigų klausimas įtrauktas į rugsėjo 8 dieną vyksiantį Kauno miesto tarybos posėdžio dienotvarkę.

Konfliktas tarp K.Mazurkevičiaus ir jam nepalankių politikų Kauno savivaldybėje pasiekė kritinį tašką rugpjūčio 12 dieną, kai savivaldybės administracijos įsakymu staiga, prieš pat darbo pabaigą, Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pareigoms eiti vietoj atostogaujančio K.Mazurkevičiaus buvo paskirtas SMU klinikų profesorius Eduardas Vaitkus.

A.Orlauskas ir Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Stankevičius į ligoninę atėjo su antstoliu ir pareikalavo išgręžti K.Mazurkevičiaus kabineto spyną.

K.Mazurkevičius atkreipė dėmesį, kad tris darbo Kauno klinikinėje ligoninėje dienas E.Vaitkus turėjo direktoriaus kabineto raktą, jame ir sėdėjo.

Kauno klinikinės ligoninės darbuotojai teigė matę, kaip po to A.Orlauskas ir A.Stankevičius dar buvo atėję į ligoninę. Jų proteguojamas laikinasis direktorius E.Vaitkus dirbo tris dienas, iki rugpjūčio 18 dienos, kai Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu jo paskyrimas buvo pripažintas neteisėtu.

Papildyta 16.00. Į Kauno klinikinės ligoninės pastatą Laisvės alėjoje (buvusi Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninė) atvykę policijos pareigūnai daugiau daiktų, panašių į pasiklausymo įrangą, nerado.

K.Mazurkevičius sakė, jog net ir neieškojo: „pareigūnai tik susirinko tuos daiktus ir išėjo“ – teigė ligoninės direktorius.

Kauno centro policijos komisariato viršininkas Gintautas Dirmeikis sakė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai neteisėto specialios įrangos informacijai rinkti naudojimo.

„Iš pažiūros ligoninės direktoriaus kabinete rasta įranga panaši į pasiklausymo aparatūrą, bet ją dar turi ištirti specialistai“, – paaiškino G.Dirmeikis.

Kauno miesto Šeimos, sveikatos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkas A.Orlauskas, kuris, kaip mano K.Mazurkevičius, galėjo būti vienas pasiklausymo įrengimo iniciatorių, žurnalistui juokaudamas sakė: „Taip, mus instruktavo nuverstas Libijos diktatorius M.Gaddafis ir pamokė, kaip dėti mikrofonus ir bombas“.

Jau kalbėdamas rimtai A.Orlauskas tvirtino, jog nei jis, nei A.Stankevičius nebuvo ligoninėje tuo metu, kai buvo laužiama K.Mazurkevičiaus kabineto durų spyna.

A.Stankevičius ir A.Orlauskas sakė neatmetantys prielaidos, kad skandalas dėl pasiklausymo aparatūros yra paties K.Mazurkevičiaus surežisuota viešųjų ryšių akcija.

„Bet tai būtų labai kvaila, vaikiška viešųjų ryšių akcija“, – kalbėjo A.Orlauskas.

Skandalas dėl Kauno klinikinės ligonnės direktoriaus posto kaitina aistras Kaune jau nuo metų pradžios, kai buvo sujungtos į vieną gydymo įstaigą Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninė ir 2-oji ligoninė.

Kauno klinikinė ligoninė yra viena daugiausiai finansinių injekcijų sulaukianti gydymo įstaiga. Vien iš ES fondų skirta 6 mln.Lt., taip pat žadamos  apie 14 mln. Lt. lėšos iš Vyriausybės investicinių fondų.

Ligoninės direktoriaus atlyginimas siekia apie 10 tūkst.Lt. Iki šiol nesiseka surengti konkurso, kurio metu būtų išrinktas šios „auksine“ vadinamos gydymo įstaigos nuolatinis vadovas. Birželį skelbtas konkursas žlugo.

Kauno apylinkės prokuratūra tiria, ar ligoninei skirtos lėšos  buvo panaudotos nenusižengiant įstatymui.
 

 



Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius