Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 15

Kauno klinikinės ligoninės konkursas – tiksinti skandalo bomba

Ketvirtadienį, birželio 16 d., Kauno miesto taryba turės tvirtinti konkurso Kauno klinikinės ligoninės vadovo pareigoms užimti komisiją. Galima teisinė kolizija: komisijos pirmininku numatytas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas, o vienas kandidatų ligoninės vadovo pareigoms užimti yra jo pavaldinys, Kauno administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Stankevičius.
Kauno klinikinės ligoninės vadovo pareigų siekianti gydytoja Rita Banevičienė yra nukentėjusi, kovodama su korupcija.
Kauno klinikinės ligoninės vadovo pareigų siekianti gydytoja Rita Banevičienė yra nukentėjusi, kovodama su korupcija. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gydymo įstaigos, kurią sudaro sujungtos Kauno Raudonojo Kryžiaus ir 2-oji klinikinė ligoninės, direktoriaus skyrimo konkursas šiemet jau buvo atidėtas du kartus ir vieną kartą nutrauktas. 
Konkursas vėl atnaujintas praėjusią savaitę. Komisija, kurią ketvirtadienį turėtų tvirtinti miesto taryba, sudaryta pagal politinių partijų atstovavimo principą.

Komisijos pirmininkas – socialdemokratas Antanas Navakauskas. Jaunalietuviams atstovaus Raimundas Miladauskas, liberalams Alfonsas Jarušauskas, darbiečiams Žilvinas Padaiga, „Vieningo Kauno“ atstove numatyta Ramunė Bičkauskienė.

Komisijoje taip pat yra Sveikatos mokslų universiteto (SMU) rektorius Žaliūnas ir Šančių poliklinikos direktorė Zita Česnavičienė.

Kandidatų daugėja

Antradienį paaiškėjo, kad Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus posto sieks net 11 kandidatų.
Liko visi 7 ankstesni pretendentai. Tarp jų – skandalingai pagarsėjęs buvęs Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktorius Tautvydas Jankauskas, įtarimas korupcija ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir jį teisiniais klausimais konsultavęs, aštuoniose darbovietėse dirbęs medikas ir teisininkas Darius Petraitis.

Kandidatuoja ir gydytoja Rita Banevičienė, Kauno 2-osios klinikinės ligoninės vyr.gydytojo pavaduotoja, iškėlusi į viešumą korupcinius T.Jankausko veiksmus. Už tai T.Jankauskas ją buvo atleidęs iš darbo.

Teismas R.Banevičienės atleidimą pripažino neteisėtu ir įpareigojo ją grąžinti į darbą.
„Jeigu laimėsiu konkursą, sieksiu su šaknimis išrauti korupciją gydymo įstaigoje. Žinau kaip tai padaryti, ne vienerius metus kovojau su neteisybėmis, pati nukentėjau”, -- kalbėjo R.Banevičienė.

Priėmė iššūkį

Konkurso dalyvių sąrašuose liko ir laikinai Kauno klinikinei ligoninei vadovaujantis Kęstutis Mazurkevičius.

Antradienį pareškimus padavė dar 4 kandidatai. Gydymo įstaigos vadovo postą užimti panoro ir su medicina tiesiogiai nesusijęs kandidatas, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Stankevičius, Darbo partijos atstovas.

Paklaustas, ar nusivylė administracijos direktoriaus pareigomis ir ieško naujo darbo, A.Stankevičius atsakė: „Man patinka nauji iššūkiai. Šios ligoninės gimimas buvo skausmingas, jį lydėjo skandalai, medikų protestai. Manau, kad čia reikia žmogaus ne mediko, o atėjusio iš šalies, turinčio vadybinio darbo patirtį.“

A.Stankevičius anksčiau vadovavo viešajai įmonei „Krepšinio perspektyvos“.

Tarybos nariai abejoja

Tarp naujų kandidatų yra buvusi Seimo narė, iš Darbo partijos į socdemų stovyklą perbėgusi Vilija Vertelienė. Ji siejama su Seimo nare Birute Vėsaite, kuri žiniasklaidoje minima kaip T.Jankausko užtarėja.

Kiti nauji kandidatai Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pareigoms užimti: psichiatras Gediminas Abeciūnas, ortopedas Linas Vitkus, chirurgas Eduardas Pabarčius bei dar vienas buvęs T.Jankausko pavaldinys, Kauno 2-osios klinikinės ligoninės gydytojas Alvydas Unikauskas.

Nežinia, ar ketvirtadienio miesto tarybos posėdyje pavyks patvirtinti konkurso komisiją. Jau šiandien, trečiadienį, kai kurie miesto tarybos nariai buvo apsisprendę balsuoti prieš partiniu principu sudarytą sąrašą manydami, kad tarp komisijos narių ir kandidatų „pernelyg daug socialdemokratų uodegėlių“.

Komisijos sudarymo tvarką kritikavo ir A.Stankevičius, sakydamas, jog reikėjo parinkti ne partijų atstovus, o specialistus, medikus ir vadybininkus. 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius