-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 25

Pavojaus signalas: Kauno klinikose avariniai išėjimai apstatyti gėlėmis ir baldais

Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriuje apsilankiusi kaunietė Irina pastebėjo, jog avariniai išėjimai užstatyti gėlių vazonais bei baldais. Kilus pavojui, tokios barikados, jos nuomone, gali būti lemtingos. Skubiosios medicinos klinikos vadovas dr. Kęstutis Stašaitis saugos pažeidimų nemato.
Kauno klinikose avariniai išėjimai apstatyti gėlėmis ir baldais
Kauno klinikose avariniai išėjimai apstatyti gėlėmis ir baldais / Skaitytojos Irinos nuotr.

Naujasis Kauno klinikų Traumų ir skubios pagalbos centras duris atvėrė praėjusių metų vasarą.

Į 15min redakciją besikreipusiai Irinai pačiai teko kartą išgyventi nelaimę. Savo kailiu ji įsitikino tuo, koks svarbus yra greitas ir be kliūčių evakavimosi kelias.

„O čia avariniai išėjimai užstatyti gėlėmis, kėdėmis ar stalais. Duok Dieve, nieko baisaus nenutiktų. O jeigu vis dėlto kiltų gaisras? Ką reiktų kaltinti?“ – teiravosi moteris.

Gražioje ir jaukioje aplinkoje net agresyviai nusiteikę girtuokliai elgiasi ramiau.

Paklaustas apie gėlėmis bei kėdėmis apstatytus avarinius išėjimus, Kauno klinikų Skubiosios medicinos klinikos vadovas dr. K.Stašaitis patikino, kad saugos pažeidimų nėra, nes prie durų galima lengvai prieiti, jos neturi spynos, todėl visada yra atrakintos.

„O gėlės visada gražu. Jų mūsų skyriuje turėtų ateityje daugėti, nes pastebėjome, kad gražioje ir jaukioje aplinkoje net agresyviai nusiteikę girtuokliai elgiasi ramiau. Tvarkinga aplinka įpareigoja elgtis atitinkamai“, – paaiškino K.Stašaitis.

Kitokios nuomonės yra patikrą atliekantys priešgaisrinės saugos specialistai. Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus vedėja Vida Šmigelskienė patikino, kad taip būti negali. Pasak jos, šiuo metu fiksuojami „klaikūs“ žuvusiųjų gaisruose skaičiai, tad kiekviena apsisaugojimo priemonė – itin svarbi.

„Šaunu, kad eiliniai kauniečiai nelieka abejingi pažeidimams, reaguoja į tai ir praneša specialistams“, – pasidžiaugė V.Šmigelskienė.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko Artūro Šalvaičio teigimu, avariniai išėjimai negali būti užstatyti.

„Praėjimas pro avarines duris turi būti laisvas, neužkrautas. Planinius patikrinimus atliekame apie juos įstaigos vadovus informavę prieš dešimt dienų. Dažniausiai, kai atvykstame, pažeidimų jau nebūna likę. Jie pašalinami greitai. Šįkart, operatyviai reaguodami į skundą, į Kauno klinikas nuvyksime per artimiausias kelias dienas. Įstaigai už tai gresia bauda“, – patikino A.Šalvaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius