Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 26

Kauno klinikose su naujagimiu gulėjusi kaunietė: „Čia vaikus atneša katinai?“

Po gimdymo su naujagimiu Kauno klinikų Akušerijos skyriuje laiką leidusi kaunietė su 15min pasidalijo nuotrauka, kurią užfiksavo vieną ankstų rytą. Pasak jos, itin steriliame dėl mažųjų pacientų turinčiame būti skyriuje netikėtai apsilankė katė. Kokiu būdu ji nepastebėta prasmuko net pro keletą durų – lieka neaišku. Kauno klinikos pažadėjo, kad tokia situacija daugiau nepasikartos.
Katė Kauno klinikų Akušerijos skyriuje
Katė Kauno klinikų Akušerijos skyriuje / Skaitytojos nuotr.

„Šiame skyriuje guli visi naujagimiai, tad jame ypač kruopščiai palaikoma tvarka ir švara. Palatose labai tvanku, tad kartais mamos prasidaro duris. Paryčiais ir aš nuėjau atsidaryti tų durų ir štai ką pamačiau... Kai bandžiau prieiti arčiau, katinas įbėgo į vieną iš palatų. Kaip jis papuolė į antrą aukštą, kai reikia atidaryti net keletą durų, nepastebėtas, sunku įsivaizduoti. Telieka tikėtis, kad atsikėlusi ryte kokia mama šalia savo naujagimio nerado įsitaisiusio ir katino lopšyje“, – stebėjosi kaunietė.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė pabrėžė, kad gydymo įstaigai yra labai svarbi pacientų gerovė, todėl jie yra dėkingi už neabejingumą ir informavimą dėl šios situacijos.

„Anksčiau informacijos apie Akušerijos skyriuje vaikštančius gyvūnus nesame gavę, tačiau po jūsų laiško papildomai atsižvelgsime, jog tokia situacija daugiau nepasikartotų“, – pabrėžė E.Audickaitė.

Vėdinimo sistema Akušerijos skyriuje, anot jos, yra įrengta ir veikia.

„Vakar (birželio 25 dieną – aut. past.) ją papildomai patikrino specialistai, prižiūrintys vėdinimo, šildymo ir oro kondicionavimo sistemas. Akušerijos skyrius specifinis tuo, kad jame taip pat guli ir naujagimiai, kuriems reikalinga aukštesnė patalpos temperatūra, dėl to palatose veikia šiek tiek mažesnė ventiliacija. Tikimės, jog šis incidentas nesutrikdė moters ir jos naujagimio ramybės“, – paaiškino Kauno klinikų atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius