Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 01 /11:41

Rezidentų mobingu kaltinamos Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos vadovės atsakas: tapau neparanki

Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos vadovę Skaidrą Valiukevičienę rezidentai kaltina mobingu, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas „Delfi“. Klinikos vadovė teigia, jog tokie kaltinimai neturi pagrindo.
Skaidra Valiukevičienė
Skaidra Valiukevičienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot portalo, tokius kaltinimus buvę ir esami rezidentai pateikė po to, kai Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė apie planus daugiau medikų suteikti teisę teikti estetinės medicinos paslaugas – leisti grožio injekcijas.

S.Valiukevičienei ėmus reikšti pritarimą tokiems pokyčiams, rezidentai ministerijai ir kitoms institucijoms parašė ne vieną raštą, kuriame dėsto argumentus prieš ir kaltina Odos ir venerinių ligų klinikos vadovę ilgus metus taikant mobingą, tyčiojantis iš rezidentų.

Kaip portalui kalbėjo rezidentai, vadovė komentuodavo rezidentų svorį, savaitgaliais ir naktimis rašydavo elektroninius laiškus, skirdavo rezidentams su jų darbu nesusijusias užduotis, pavyzdžiui, nurodydavo iš valyklos paimti drabužius, užregistruoti profesorę į manikiūrą.

Rezidentams išreiškus nepritarimą dėl grožio injekcijų, jie teigia sulaukę S.Valiukevičienės pašaipų, blogesnių darbo sąlygų.

Tuo metu Odos ir venerinių ligų klinikos vadovė tvirtina, kad rezidentų kaltinimai neturi pagrindo ir juos atmeta.

„Labiau įsitraukę į pokyčių estetinėje medicinoje temą atsakymą rado jau pačiame straipsnyje – neparanki tapau iš karto po to, kai išsakiau savo nuomonę, kad mūsų klinika būtų pajėgi tinkamai paruošti įvairių sričių gydytojus teikti estetinės nechirurginės medicinos kaip siauros praktikos paslaugas, jei Sveikatos apsaugos ministerija įgyvendintų savo numatytus pokyčius estetinės nechirurginės medicinos srityje“, – nurodė S.Valiukevičienė.

Anot jos, „nepagrįstai švaistantis žodžiu mobingas“, yra mažinamas visuomenės pasitikėjimas medikų bendruomene.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, kuriam priklauso Kauno klinikos, portalui nurodė šiuo metu atliekantis tyrimą, dėl to pakomentuoti negalintis. Tuo metu studentai dėl situacijos pranešė planuojantys vasario 12-15 dienomis streikuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius