-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 04

Kauno konservatoriai prašo ilginti pasisakymams posėdyje skiriamą laiką

Opozicinė Kauno tarybos Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcija prašo ilginti laiką, skirtą tarybos narių klausimams ir pasisakymams.
Kauno miesto savivaldybė
Kauno miesto savivaldybė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kaip antradienį tarybos posėdyje paskelbė šios frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė, tarybai teikiamas siūlymas keisti tarybos reglamento nuostatas, kuriomis klausimų uždavimui numatyta 30 sekundžių, o pasisakymams – minutė.

Pasak konservatorių, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra priėmęs neskundžiamą sprendimą dėl analogiškos situacijos Druskininkų savivaldybėje ir pripažinęs tokius laiko apribojimus prieštaraujančiais savivaldos įstatymui.

„Lygiai tokios pat nuostatos ir punktų numeracija sutampa ir mūsų reglamente ir nuostatos yra analogiškos. Todėl kreipiuosi į gerbiamą merą ir siūlau inicijuoti Kauno savivaldybės tarybos reglamento (...) nuostatų keitimą, kuris neprieštarautų įstatymui“, – posėdyje kalbėjo E.Gudišauskienė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edita Gudišauskienė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edita Gudišauskienė

Ji siūlo, kad dėl laiko, kuris galėtų būti skirtas pasisakymams, komisijoje sutartų visi tarybos nariai.

Dėl esamos tvarkos nepasitenkinimą konservatoriai yra reiškę ir anksčiau, o esamų valdančiųjų įvestus ribojimus ironiškai pakrikštijo „trisdešimčia sekundžių demokratijos“.

Klausimų ir pasisakymų trukmė Kauno taryboje sutrumpinta 2015 metais, po to, kai rinkimus laimėjo esami valdantieji „Vieningas Kaunas“. Iki tol pasisakymams buvo skiriamos dvi minutės, o klausimams – minutė.

„Kauno diena“ yra skelbusi, kad Kauno taryba iš visų didmiesčių sprendimui priimti sugaišta mažiausiai – 2018 metais vienam sprendimui skirta vidutiniškai mažiau nei 1,5 minutės, kai Vilniuje – 11 minučių, o Klaipėdoje – beveik 10 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius