Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 16

Kauno kova prieš virusą: miesto patalpose saviizoliaciją pasirinko jau 4 asmenys

Pirmadienį Kauno savivaldybės atstovai pakvietė žurnalistus į Kulautuvą. Čia surengtos konferencijos metu pristatytas objektas, kuris pasirinktas galimam koronavirusu užsikrėtusių asmenų gydymui.
Karantinas
Karantinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kauno rajone, kurortiniame miestelyje Kulautuva buvusios ligoninės pastatas prieš keletą metų renovuotas stovėjo nenaudojamas. Kauno miesto ekstremalių situacijų komisijos operacijų centro koordinatoriaus Pauliaus Kero teigimu tai buvo mažiausiai investicijų reikalaujantis pastatas.

Baigiamose paruošti ligoninės patalpose bus įrengta 50 vietų, kurias, pagal poreikį, būtų galima išplėsti iki 200. Pastatas jau tris metus stovi nenaudojamas, tačiau jis tinkamas tokiai veiklai. Pastarąją savaitę čia buvo sutvarkytos lietaus nuotėkų sistemos, artimiausiu metu bus įrengtas aplinkos apšvietimas.

Manto Zinkevičiaus nuotr./Ligoninės patalpos Kulautuvoje
Manto Zinkevičiaus nuotr./Ligoninės patalpos Kulautuvoje

Šiuo metu čia gabenami baldai, lovos ir kita būtina įranga. Čia galėtų būti gydomi lengvos ligos formos pacientai, kuriems nereikia ypatingos medikų priežiūros, taip nuimant krūvį nuo pagrindinių gydymo įstaigų.

COVID-19 lietuvoje nustatytas 17 asmenų:

  • Kovo 16 d. trims asmenims. Du grįžo iš Austrijos, vienas – iš Dominikos. Gydomi Vilniuje ir Klaipėdoje.
  • Kovo 16 d. dviems asmenims. Vyrui, grįžusiam iš Vokietijos, ir moteriai, parvykusiai iš Ispanijos, Madrido. Abu gydomi Vilniuje.
  • Kovo 15 d. trims asmenims. Vyrui, grįžusiam iš Danijos, kuris gydomas Klaipėdoje. Vyrui, grįžusiam iš Austrijos, ir moteriai, kuri lankėsi Barselonoje ir Paryžiuje, jie abu gydomi Vilniuje.
  • Kovo 14 d. trims asmenims. Iš Nyderlandų gįžusiam vyrui, kuris gydomas Panevėžyje. Iš Danijos grįžusiam vyrui, kuris gydomas Klaipėdoje; iš Italijos grįžusiam vyrui, kuris gydomas Vilniuje.
  • Kovo 13 d. trims asmenims. Iš Tenerifės grįžusiai moteriai, gydoma Klaipėdoje; iš Italijos grįžusiam vyrui, gydomas Kaune; iš Ispanijos grįžusiai moteriai, gydoma Vilniuje.
  • Kovo 10 d. dviems asmenims. Iš Italijos grįžusiai porai, gydomi Kaune.
  • Vasario 28 d. vienam asmeniui. Iš Italijos grįžusiai moteriai, buvo gydoma Šiauliuose. Tačiau pasveiko ir buvo išleista iš ligoninės.

Saviizoliaciją miesto skirtose patalpose pasirinko 4 kauniečiai

Kaune jau yra parengta 30 patalpų saviizoliacijai, iš jų šiuo metu yra užimtos keturios. Jose laiką leidžia 4 žmonės. Patalpos skirtos žmonėms, kuriems reikia praleisti 14 dienų karantiną atskirai nuo kitų žmonių, tačiau jie neturi sąlygų save izoliuoti savo namuose.

Savivaldybės atstovai nesutiko atskleisti kur yra šios patalpos, bet patikino, kad jos yra ne vienoje miesto vietoje.

„Kalbamasi su viešbučiais ir kitomis įstaigomis, kad reikalui esant galima būtų tą kiekį patalpų padidinti. Turime pirmuosius pasiūlymus ir susitarimus, kurių pagalba nesunkiai vietų kiekį galėsime išplėsti iki 50“, – sakė P.Keras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius