Sportas gyvai
2023 04 21

Kauno ligoninėje atidarytas pagyvenusių žmonių gydymui skirtas Geriatrijos centras

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninėje penktadienį atidarytas Geriatrijos centras, teiksiantis platų medicininių paslaugų kompleksą pagyvenusiems žmonėms, pranešė universitetas.
Juostele
Juostele / Kauno ligininės nuotr.

Kauno ligoninė prieš dešimtmetį pirmoji šalyje įsteigė stacionarų Geriatrijos skyrių, kur integruojama senyvų žmonių medicininė, psichologinė ir socialinė priežiūra, atliekamas visapusiškas paciento ištyrimas, diagnozuojami ir gydomi specifiniai geriatriniai sindromai, lėtinių ligų paūmėjimai. Nuo šiol pacientams bus siūlomos ir Geriatrijos dienos stacionaro bei ambulatorijos pasaugos.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sakė, kad geriatrijos tinklo steigimas yra „toliaregiškas žingsnis“, reaguojant į demografinius pokyčius ir senėjančią visuomenę. Pasak ministro, šių paslaugų poreikis tik augs, todėl svarbu tam pasiruošti ir sukaupti patirtį jau dabar.

„LSMU Kauno ligoninė yra geriatrijos paslaugų pirmeiviai, tai simboliška, kad čia atidaromas šių paslaugų centras. Ji tarnaus lyg vadavietė po šalies ligonines išsidėsčiusiems geriatrijos skyriams, gerinant paslaugų kokybę, prieinamumą, keliant personalo kvalifikaciją. Dalis skyrių jau atidaryta, dalyje vyksta baigiamieji darbai, tai greitai turėsime visiškai funkcionuojanti naujų paslaugų tinklą“, – atidaryme sakė ministras.

Kauno ligoninės generalinis direktorius Albinas Naudžiūnas teigė, kad šis centras yra dar vienas reikšmingas žingsnis diegiant pažangius ir modernius gydymo metodus įstaigoje.

LSMU rektorius Rimantas Benetis pabrėžė Geriatrijos centro reikšmę ne tik universitetui, bet ir bendrai medicinos sistemai.

„Visuomenė sensta, ir tai kelia daug iššūkių ir tiems, kurie formuoja sveikatos politiką, ir tiems, kurie ją įgyvendina. Šio centro atidarymas yra labai svarbus ir ligoninei, ir universitetui. Sąlygos, kurias čia ras tiek pacientai, tiek didelis būrys integruotų specialistų, yra išskirtinės“, – kalbėjo R.Benetis.

Šalia korpuso, kur veikia Geriatrijos centras, įrengta papildoma automobilių parkavimo aikštelė, kad vyresnio amžiaus, neįgaliems, liguistiems, demencija sergantiems žmonėms būtų galimybė saugiau ir patogiau atvykti į centro patalpas.

Taip pat Geriatrijos centre bus įgyvendinami moksliniai projektai, rengiami gydytojų, slaugytojų tobulinimosi kursai, čia bus metodinio vadovavimo geriatrinės tarnybos specialistams bazė.

Šilainiuose, Josvainių g. 2 esantis centras įsteigtas viename iš Kauno ligoninės korpusų. Jame ir jo prieigose iš esmės atnaujinta infrastruktūros bazė. Projektui įgyvendinti skirta beveik 6 mln. eurų ES fondų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius