Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Kauno menininko rinkimuose vertins ir kolektyvus

Baigiantis kalendoriniams metams Kaune tradiciškai skelbiami įsimintiniausio miesto menininko rinkimai.
Kauno styginių kvartetas - vienas iš kandidatų tapti įsimintiniausiu Kauno metų kolektyvu.
Kauno styginių kvartetas - vienas iš kandidatų tapti įsimintiniausiu Kauno metų kolektyvu. / Kolektyvo archyvo nuotr.

Dvyliktą kartą konkursą skelbiantys Kauno menininkų namai šiemet siūlo naujovę: vertinti ne tik individualiai šiemet kūrusius ir pripažinimą pelniusius menininkus, bet ir kūrybines grupes. Ne pirmus metus rengiamų rinkimų taisyklės nepasikeitė: kandidatus, kurie, jų nuomone, verti tapti įsimintiniausiais Kauno miesto menininkais, atrenka Kauno menininkų namų meno kolegija.

Šiemet į garbingą titulą pretenduoja kompozitorė Zita Bružaitė, pianistė, koncertmeisterė Audronė Eitmanavičiūtė, fotomenininkas Romas Juškelis, kompozitorius Algimantas Kubiliūnas, dailininkas Česlovas Lukenskas, poetas ir Kauno bohemos siela Gintaras Patackas ir tekstilininkė Rita Puidokienė.

Į kolektyvams ir kūrybinėms grupėms skirtą apdovanojimą rankas tiesia Kauno styginių kvartetas, debiutantas miesto kultūriniame gyvenime teatro festivalis „Monobaltija“, nemari grupė „Post Ars“ ir rudenį Kauną užtvindantis renginys – Kauno meno bienalė „Textile09“.

Įsimintiniausio miesto menininko rinkimuose svarbus ir kiekvieno kauniečio balsas. Nusprendę, kuris miesto menininkas (nebūtinai iš pateiktųjų) ar kūrybinė grupė šiais metais labiausiai įsiminė, žmonės turėtų parašyti jo vardą, pavardę, kūrybinius darbus, taip pat savo vardą bei pavardę. Pasiūlymų Kauno menininkų namai laukia iki gruodžio 15 dienos el.pašto adresu kmn@kmn.lt arba įprastu paštu Kauno menininkų namai, V.Putvinskio g. 56, LT- 44211, Kaunas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius