Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Kauno menininkų namuose svečiuosis fotomeistras

Trečiadienį 18 val. Kauno menininkų namuose visi norintys galės paspausti ranką Lietuvą garsinančiam fotografui Rimaldui Vikšraičiui.
R.Vikšraitis.
R.Vikšraitis. / Susitikimo rengėjų nuotr.

Menininkas tik prieš savaitę iš Arlyje (Prancūzija) vykusio didžiausio Europoje fotografijos festivalio „Rencontres d'Arles“ parsivežė prestižinį metų atradimo apdovanojimą.

Kauniečiai galės išvysti apdovanojimu įvertintas R.Vikšraičio fotografijas, taip pat kitus fotografo kūrinius. Susitikimo svečiams bus demonstruojami ir vaizdo reportažai, pasakojantys apie festivalį „Rencontres d'Arles“. R.Vikšraitį kalbins poetė Dovilė Zelčiūtė, įspūdžiais iš festivalio dalinsis fotografas Gintaras Česonis.

Pasak jo, prestižiniam apdovanojimui iš viso buvo nominuoti 15 fotografų iš įvairių pasaulio šalių. R.Vikšraičio darbus „atradimų“ konkursui nominavo garsus fotografas iš Jungtinės Karalystės Martinas Parras. Svarbiausio Europoje fotografijos festivalio prizą R.Vikšraitis pelnė už 1976–2005 metų darbus iš serijų „Skerstuvės“, „Pavargusio kaimo grimasos“ ir „Vienkiemio godos“, kurie reprezentuoja ryškiausią jo kūrybos bruožą – atvirą Lietuvos provincijos materialinio skurdo ir dvasinio nuosmukio dokumentaciją. Tačiau tarptautiniame kontekste buvo akcentuojamas kitas, lietuviams ne visada pastebimas, R.Vikšraičio kūrybos bruožas: žvilgsnis į fotografuojamą socialinę tikrovę „iš vidaus“, leidžiantis ateičiai išsaugoti nykstančio, vartotojiškos kultūros mažai paliesto gyvenimo vaizdus.

Jubiliejinio, 40-ojo, festivalio „Rencontres d'Arles“ atidarymo savaitės metu savo nuomonę iš viso pareiškė apie 1000 fotografijos kritikų, meno žinovų, garsių fotografų. Jų balsai ir nulėmė lietuvių menininko sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius