Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 20

Kauno meras Andrius Kupčinskas dėkojo neutralizavusiems bombą išminuotojams

Kauno meras Andrius Kupčinskas ketvirtadienį įteikė padėkas Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariams, kurie neutralizavo galingą ir pavojingą sprogmenį Aleksote.
MeropadekaMinos
A,Kupčinskas padėkojo išminuotojams.

Mero padėkomis apdovanoti Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas kapitonai Arnoldas Anelauskas ir Mindaugas Navickas, vyresnieji seržantai Aras Virmauskas bei Antanas Janickas, seržantai Vitalijus Tunkevičius, Raimondas Kudirka ir vyresnieji eiliniai Antanas Brazdauskas, Edmundas Macevičius, Kęstas Miniauskas.

Visos savivaldybės vardu noriu padėkoti drąsiems kariams, nukenksminusiems itin pavojingą sprogmenį.

„Visos savivaldybės vardu noriu padėkoti drąsiems kariams, nukenksminusiems itin pavojingą sprogmenį. Ačiū už jūsų profesionalumą, už darbus, kuriuos atliekate miesto ir tėvynės labui", - dėkojo meras A.Kupčinskas.

Kovo 12 d. Suvalkiečių g. buvo iškasta vokiečių aviacijos bomba SC250, kuri, kaip spėjama, buvo likusi nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Bombos svoris siekė 250 kg. Iškastoje bomboje buvo įmontuotas uždelsto veikimo sprogdiklis, todėl jos transportavimas buvo negalimas, ją reikėjo neutralizuoti vietoje.

Gyventojai buvo evakuoti 250 m spinduliu. Vilkaviškio, Trakiškių, Krūmų, Suvalkiečių ir Julijanavos gatvių gyventojai buvo paprašyti laikinai apsistoti pas artimuosius. Iš viso buvo evakuoti 102 gyventojai: 3 neįgalieji operatyviai buvo apgyvendinti senelių globos namuose, 6 gyventojai - Šv. Pranciškaus mokykloje. 56 žmones prisiėmė visą riziką ir evakuotis atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius