-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 28

Kauno meras Andrius Kupčinskas per mėnesį vyko į tris komandiruotes

Prieš du mėnesius mero postą susigrąžinęs konservatorius Andrius Kupčinskas jau buvo išvykęs į tris komandiruotes. Per 31 dieną jis du kartus lankėsi Belgijoje ir vieną kartą Gruzijoje, rašo „Kauno diena“.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak oficialios ataskaitos apie tarptautinio bendradarbiavimo vizitą, A.Kupčinskas, nuvykęs į Gruziją, „mezgė ryšius su Shida Kartli regiono savivaldybėmis, susipažino su savivaldybių vykdomais projektais ir problematika, identifikavo savitarpio pagalbos ir bendradarbiavimo sritis“.

„Mes buvome ir vienoje, ir kitoje ambasadoje, susitikome su įvairių savivaldybių atstovais, buvo aptarta apsikeitimo vaikais programa. Neturime Gruzijoje nė vieno miesto partnerio, ir kai šį klausimą pristačiau tarybos kolegijai, ji entuziastingai, vienbalsiai sutarė dėl bendradarbiavimo su Kutaisio miestu“, – komandiruotę apibūdino meras.

Per 31 dieną meras du kartus keliavo į Briuselį, keliones apmokėjo ES Regionų komitetas. Nors ši ES institucija tikslių skaičių neatskleidžia, tačiau 2011-ųjų kelionėms, pragyvenimo išmokoms, dalyvavimo posėdžiuose išlaidoms skirta 7,85 mln. eurų.

„Vyriausybės nutarimu esu deleguotas į Regionų komitetą, o Briuselyje vyksta posėdžiai. Buvome susitikę su mūsų deleguotu eurokomisaru Algirdu Šemeta, aptarėme 2014-2020 m. perspektyvą. Diskutavome dėl Žaliosios Europos sostinės klausimo – kitais metais ja bus Hamburgas, vėliau Verona, Nanto miestas“, – sakė A.Kupčinskas.

Iš 41 vieno tarybos nario nuo gegužės mėnesio iki gruodžio 13-osios keliavo 12. Aplankyta Bulgarija, Vengrija, Suomija, Ispanija, Lenkija, Švedija, Latvija, Škotija, Vokietija, Rusija, Baltarusija, Italija, Gruzija, Belgija. Populiariausios šalys – Vokietija, Ispanija, Belgija ir Latvija.

„Kitais metais jau esame gavę kvietimą dalyvauti Tarptautinėse Hanzos dienose Liuneburge, Vokietijoje. Yra kvietimas iš Tamperės dėl žiemos technikos pristatymo – keli tarybos nariai išreiškė norą ten dalyvauti vasario mėnesį. Kuruojantis komitetas svarsto, ar vykti, ar nevykti. Dar Žiemos miestų sąjunga kviečia į Mongoliją. Žiemos pas mus nėra ir dalyvavimas brangiai atsieitų, tai tikrai bus žiūrima pagal protingumo kriterijus. Kvietimų tikrai daug“, – ateities keliones apžvelgė A.Kupčinskas.

Iki miesto valdžios pasikeitimo, įvykusio spalį, tarp daugiausiai keliavusių – buvęs ir dabartinis vicemeras Kęstutis Kriščiūnas, buvęs vicemeras Povilas Mačiulis ir buvęs administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Gatautis. Šie politikai keliavo po tris kartus. Per pusmetį po du kartus į keliones buvo išvykę buvęs meras Rimantas Mikaitis ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Raimundas Miladauskas.

Brangiausiai miesto biudžetui kainavo miesto tarybos nario Artūro Orlausko išvyka į Varną (Bulgarija). Gegužę politikas, nebūdamas meru, keliavo į organizacijos „Europos miestai prieš narkotikus“ merų konferenciją. Nors ją rengė tarptautinė organizacija ECAD ir Varnos miesto savivaldybė, Kauno savivaldybei ši penkių dienų kelionė kainavo 11 tūkst. 841 litą, už politiko draudimą sumokėta dar 2421 litas, iš viso – 14,3 tūkst. litų.

Antra daugiausia miesto gyventojams kainavusi kelionė – tarybos narės socialdemokratės Antaninos Medviedevienės kelionė į Ričonę, Italiją. Spalį politikė dalyvavo konferencijoje „Mes esame laisvi – priklausomai nuo gyvenimo“. Dalyvio mokestis, draudimo, kelionės, nakvynės ir kitos komandiruotės išlaidos ir dienpinigiai sudarė 3254 litus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius