Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 09

Kauno meras papuoštas regalijomis

Gegužės 9 dieną Kauno miesto Rotušėje buvo inauguruotas naujasis Kauno meras Rimantas Mikaitis. Kauno miesto ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius jam įteikė simbolinį miesto raktą ir grandinę, išskirtinumo ženklą. R.Mikaitis ir jo žmona Giedrė Mikaitienė Rotušėje paliko simbolines dovanas: statinaitę medaus ir jubiliejinę monetą.
R.Mikaitis pasipuošė Kauno mero regalijomis.
R.Mikaitis pasipuošė Kauno mero regalijomis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Inauguracinėje kalboje R.Mikaitis pabrėžė, jog Kaunas yra išskirtinis šalies miestas, pasižymintis verslumu, rafinuota kultūra, istorinės tapatybės pajauta.

„Istorijos dramos išugdė stiprų kauniečių savisaugos jausmą. Kaunas tapo miestu-tvirtove“,– pastebėjo R.Mikaitis.

Sveikinimo kalbą sakęs Lietuvos Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigė, jog buvęs laikinąja sostine Kaunas dabar yra krepšinio ir džiazo sostine, miestu, turinčiu galingiausią interneto ryšį šayje, ir ragino kauniečius siekti lyderio pozicijų visose srityse.

R.Mikaičio pasveikinti atvykęs Vilniaus meras Artūras Zuokas užsiminė, kad pakeliui į Kauną galvojo apie pradėtus darbus ir dvimiesčio idėją, kuri pastaruosius metus buvo primiršta. Kaip postūmį bendradarbiauti A.Zuokas R.Mikaičiui įteikė leidimą lankytis Vilniaus miesto savivaldybės 19-ajame aukšte ir naudotis ten esančiu darbo kabinetu susitikimams ir bendriems darbams. Sostinės vadovas taip pat padovanojo Vilniaus simbolį – baltą angelą.

Mero pasveikinti atėjęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius prisipažino, jog mero pažadas ne valdyti, o tarnauti, jam padarė įspūdį. „Atidžiai išklausiau jūsų įsipareigojimus ir nelabai ką begaliu pridurti. Jūsų tarnystė nebus lengva. Meldžiuosi, kad koalicija galvotų apie miesto interesus, tada ir merui bus lengviau“, – kalbėjo S.Tamkevičius.

Sveikinimo kalbą ceremonijoje pasakė ir Seimo narys, buvęs Kauno miesto tarybos narys, buvęs Kauno meras, liberalas Erikas Tamašauskas.

„Pakelkime taures už Kauną ir kauniečius“, – simbolinei taurei šampano kvietė inauguruotasis meras R.Mikaitis.

Smalsiai stebint reninio alyviams R.Mikaitis susidaužė taurėmis ir su praėjusios Kauno savivaldybės kadencijos meru Andriumi Kupčinsku.
Kauno meru R.Mikaitis daugeliui netikėtai buvo pasiūlytas ir išrinktas šių metų balandžio 14 dieną.

Prieš tai jis buvo pasirašęs koalicinį susitarimą su konservatoriais ir partija „Tvarka ir teisingumas“, pagal numatytą scenarijų meru turėjo tapti „tvarkietė“ advokatė Aušra Ručienė, vienu vicemerų – A.Kupčinskas. Pastarasis  po mero rinkimų apgailestavo, kad buvęs „Sėkmės koalicijos” partneris R.Mikaitis sulaužė pasižadėjimus.  

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius