-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 19

Kauno merui iškilo grėsmė netekti posto, rengiama interpeliacija

Kauno merui Rimantui Mikaičiui ketvirtadienį, miesto tarybos posėdžio metu, gali būti paskelbta interpeliacija. „R.Mikaitį gerbiu kaip protingą žmogų, bet laikas imtis miestui svarbių darbų, kurie vyksta pernelyg lėtai. Tiksliau, matome tik ryškias viešųjų ryšių akcijas, bet ne konkrečius darbus“, – sakė K.Mikėnas. Jo žodžiais tariant, koalicija pastaruoju metu tik daug kalbėjo prie pasitarimų stalo, o realių rezultatų nesimato.
R.Mikaičiui gresia interpliacija.
R.Mikaičiui gresia interpliacija. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį 8.45 val. Kauno miesto tarybos sekretoriate registruotas sprendimo projektas atleisti R.Mikaitį iš Kauno mero pareigų. Projekto teikėjas – konservatorius, buvęs administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Krizė valdančiąją koaliciją „Už Kauną“ užklupo prieš dvi savaites, kai socialdemokratai pasitrauksiantys iš koalicijos, nes jiems neleidžiama kontroliuoti jų įtakoje esančių savivaldybės įmonių.

Socdemai norėjo pakeisti „Kauno vandenų“ vadovą Vilių Buroką savo kandidatu, bet kiti koalicijos partneriai pasipriešino.

„Šiandien vyks LSDP prezidiumo posėdis, tada ir bus apsispręsta, kaip elgtis“, – sakė socdemų frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas.

Prie interpeliacijos žada prisidėti tvarkiečiai ir du liberalcentristai.

15min.lt Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas sakė, jo konservatoriai nėra užsibrėžę būtinybės interpeliaciją skelbti būtent rytoj, bet tai gali būti padaryta.

Kol kas iš koaliciją sudarančių jėgų R.Mikaitį tvirtai remia judėjimas „Vieningas Kaunas“.

R.Mikaičiui prikišama, kad Kaune lėtai vyksta teigiami poslinkiai. Dalį politikų priešiškai nuteikė tai, kad R.Mikaitis parėmė šiluminės elektrinės plėtrą Taikos prospekte, nors ją valdantis rusų koncernas „Gazprom“ neinvestavo žadėtų 400 tūkst. Lt.

Papildyta 13 val. 20 min. Kol kas merą R.Mikaitį palaiko 5 Vieningo Kauno frakcijos atstovai, 4 jaunalietuviai, tiek pat „darbiečių“ ir Liberalų sąjūdžio atstovų. Tam, kad merui būtų pareikšta interpeliacija, reikia surinkti 14 balsų.

Valdančiąją Kauno koaliciją sudaro 6 socialdemokratai, 4 Darbo partijos atstovai, tiek pat jaunalietuvių, 3 liberalai, 5 Vieningo Kauno atstovai, 3 liberalcentristai.

Papildyta 14 val. 45 min. Kauno miesto tarybos narys liberalcentristas Kęstutis Mikėnas pripažino pasirašęs interpeliacijos pareiškimą.

„R.Mikaitį gerbiu kaip protingą žmogų, bet laikas imtis miestui svarbių darbų, kurie vyksta pernelyg lėtai. Tiksliau, matome tik ryškias viešųjų ryšių akcijas, bet ne konkrečius darbus“, – sakė K.Mikėnas.

Jo žodžiais tariant, koalicija pastaruoju metu tik daug kalbėjo prie pasitarimų stalo, o realių rezultatų nesimato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius