Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 12 /11:47

Kauno miestas šįmet planuoja surinkti 229,3 mln. eurų, o išleisti – 253,3 mln.

Kauno taryba ketvirtadienį patvirtino 2015 metų biudžetą. Įvairioms investicijoms ir išlaidoms dengti miestui reikės papildomai gauti 23,9 mln. eurų, nei planuojama surinkti.
Panorama nuo Aleksoto apžvalgos aikštelės
Kauno panorama / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pernai biudžetas buvo surenkamas gerai, o tai leido lengviau planuoti ir šių metų pajamas“, – sakė Kauno savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

2014 m. Kauno miesto taryba buvo patvirtinusi 213 mln. eurų (tuo metu apie 734 mln. litų) biudžetą.

Daugiausiai biudžetą turtins gyventojų pajamų mokestis – jo žadama surinkti apie 127 mln. eurų.

Daugiausiai biudžetą turtins gyventojų pajamų mokestis – jo žadama surinkti apie 127 mln. eurų. 2015 m. iš gyventojų pajamų, turto, nuomos ir kitų mokesčių bei pajamų planuojama surinkti 17 mln. eurų daugiau nei 2014 m.

18,5 mln. eurų asignavimų investicijoms savivaldybė tikisi gauti iš skolintų lėšų. Iš jų 4,2 mln. eurų bus nepanaudotos skolintos lėšos pagal pasirašytas su bankais paskolų sutartis, 14,2 mln. eurų – pagal planuojamas su bankais pasirašyti paskolų sutartis.

Kauno valdžia šiemet ketina imti 3,8 mln. eurų ilgalaikę paskolą sporto objektų investicijų ir miesto inžinerinių statinių projektams rengti ir įgyvendinti. Iš šios sumos beveik 2,9 mln. eurų atiteks Karinių oro pajėgų aviacijos bazės gelbėjimo posto iškėlimui iš Aukštosios Fredos į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą.

Taip pat bus paimta 3,2 mln. eurų ilgalaikė paskola projektams, finansuojamiems Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšomis įgyvendinti.

Iš Kelių priežiūros ir plėtros finansavimo programos Kaunas tikisi gauti 7 mln. eurų. Į Kauno savivaldybės privatizavimo fondą užsimota surinkti 1,5 mln. eurų.

Opozicinės „Vieningas Kaunas“ ir Liberalų sąjūdžio frakcijos biudžeto projektui nepritarė, kaltindamos valdžią, kad ji nenumatė aiškių strateginių miestui darbų, o bando finansuoti viską po truputį. Tuo tarpu kitos opozicinės frakcijos „Dirbam Kaunui“ atstovai pabrėžė, kad nors biudžetas ir su trūkumais, tačiau sudarytas pagal miesto galimybes.

Valdančiąją koaliciją Kaune sudaro Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų, socialdemokratų ir partijos „Jaunoji Lietuva“ frakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius