Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 07

Kauno mieste ir rajone rinkėjai neplūsta miniomis, bet rinkimų komisijos nenuobodžiauja

Kauno miesto ir rajono rinkimų komisijų pirmininkai pirmos išankstinio balsavimo dienos popietę didelio rinkėjų antplūdžio nematė, tačiau ir neturi kada nuobodžiauti.
Išankstinis balsavimas
Išankstinis balsavimas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

„Jaučiu pilietinę pareigą balsuoti, bet savaitgalį planuoju išvykti iš Lietuvos, todėl balsuosiu iš anksto, – sakė užkalbinta Kauno savivaldybėje Roma. – Šie rinkimai nebus įdomūs, nes aišku, kas laimės, o mano pasirinktas kandidatas turi mažai vilčių. Bet esu įsitikinusi, kad turime balsuoti, nes tik mes esame savo valstybės šeimininkai, kad ir kokias klaidas paskui darytų išrinkta valdžia.“

Kauno miesto rinkimų komisijos pirmininkas Edvinas Gerulskis sakė, kad žmonės miniomis į Laisvės alėjoje įsikūrusią Kauno savivaldybę netraukia. „Pirmas įspūdis, kad rinkimai vyksta vangokai. Antra vertus, ilgai sėdėti be darbo netenka, nuolat vis ateina po du tris žmones. Šiemet dirbame erdvioje Didžiojoje salėje, kur posėdžiauja miesto taryba, todėl, jei vienu metu ir ateina daugiau žmonių, vis vien atrodo, kad jų nėra daug“, – dalijosi įspūdžiais pirmininkas.

E.Gerulskis sakė, kad būrelis pirmųjų rinkėjų atėjo dar prieš 8 val. ir laukė, kol rinkimų komisija pradės darbą.

E.Gerulskis sakė, kad būrelis pirmųjų rinkėjų atėjo dar prieš 8 val. ir laukė, kol rinkimų komisija pradės darbą.

Kauno rajono komisijos pirmininkė Rūta Svečiulienė taip pat tvirtino, kad komisijos nariams nėra kada nuobodžiauti. „Rinkimų komisijoje dirbu nuo 2000 metų. Nepasakyčiau, kad šie išankstiniai rinkimai kuo nors kitokie pagal aktyvumą. Žmonės periodiškai vis ateina, nors ne miniomis, bet mažesniais būreliais“, – pasakojo pirmininkė.

Viena Kauno rajono rinkėja, paskambinusi 15min.lt redakcijai, skundėsi, kad norėjo balsuoti Neveronių kaimo pašte, bet jo darbuotojai pasakė, kad reikia važiuoti į Savanorių prospekte esančią Kauno rajono savivaldybę.

R.Svečiulienė paaiškino, kad visose šalies rinkimų apylinkėse balsavimas rengiamas tik savivaldybėse. „Balsuoti paštu sudaromos sąlygos tiems rinkėjams, kurie yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, atliekantys karo tarnybą, esantys laisvės atėmimo įstaigose. Balsuoti namuose gali tam iš anksto užsiregistravę neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti į rinkimų apylinkę“, – sakė R.Svečiulienė.

Balsavimas iš anksto vyksta trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 iki 20 valandos savivaldybių pastatuose.

Lietuvoje sekmadienį vyksiančiuose prezidento rinkimuose varžosi septyni kandidatai: socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis, antros kadencijos siekianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, Darbo partijos atstovas parlamentaras Artūras Paulauskas, parlamentaras Naglis Puteikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Ignalinos meras Bronis Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius