-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 24

Kauno miesto savivaldybė siūlosi perimti Lietuvos zoologijos sodą

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Vyriausybę ir siūlo apsvarstyti galimybę Lietuvos zoologijos sodą perduoti Kauno miesto savivaldybei. Tuo pačiu prašoma Vyriausybės oficialios pozicijos dėl tolimesnio zoologijos sodo valdymo ir finansavimo.
Kauno zoologijos sodas
Kauno zoologijos sodas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Ketvirtadienį dienraštis „Lietuvos žinios" išspausdino straipsnį „Kas vadovaus zoologijos sodui?". Jame pranešama, kad Lietuvos zoologijos sodo ilgametis direktorius Vaclovas Dumčius bus atleidžiamas iš pareigų. Oficiali priežastis – esą jis netinkamai vadovavo įstaigai.

Po Apskričių viršininkų administracijų panaikinimo zoologijos sodą perėmė Aplinkos ministerija. Aplinkos ministro sudaryta komisija, apsvarsčiusi auditorių išvadas, konstatavo, kad V.Dumčius netinkamai ir nekvalifikuotai vykdė jam pavestas funkcijas, pranešė dienraštis.

„Palaikau įstaigos direktorių, kuris visomis išgalėmis puoselėja zoologijos sodą ir tam skiria labai daug asmeninių pastangų, todėl galiu tik teigiamai atsiliepti apie V. Dumčių. Vyriausybei ir Aplinkos ministerijai siūlau įvertinti galimybę zoologijos sodą perduoti Kauno miesto savivaldybei, nes tai vienas reprezentacinių miesto objektų", – sakė meras A. Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius