-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 13

Kauno mokiniams pamoką ves „Žalgirio“ krepšininkas Marko Popovičius

Trečiadienį, kovo 14 dieną, 11 val. Kauno Jurgio Dobkevičiaus vidurinėje mokykloje apsilankys Kauno „Žalgirio“ ir Kroatijos nacionalinės rinktinės gynėjas Marco Popovičius. Jis sutiko dalyvauti programoje „Renkuosi mokyti!“ ir pasidalinti su mokiniais savo profesine ir gyvenimiška patirtimi.
Marko Popovičius
Marko Popovičius / A.Koroliovo nuotr.

Programos „Renkuosi mokyti!“ dalyvė, mokytoja Lina Kilčiauskaitė sako: „Pastebiu, kad krepšininkai mokiniams yra vieni didžiausių autoritetų, mūsų mokykla tiesiog pamišusi dėl krepšinio. Be to, kad yra žinomas krepšininkas, M.Popovičius dalyvauja įvairiose socialinėse iniciatyvose, garsėja kaip šiltas ir noriai bendraujantis žmogus. Tai, kad jis galės atvykti ir susitikti su mokiniais, papasakoti apie tai, kaip sunkiai reikia dirbti, kad pasiektum savo tikslus, yra didžiulis turtas. Ir aš, ir mano mokiniai labai laukiame trečiadienio.“

Ilgalaikė socialinė programa „Renkuosi mokyti!“ organizuoja visuomeninę akciją, skatinančią išbandyti mokytojo profesiją. Akcijos metu iškilūs žmonės yra kviečiami atvykti į programos mokyklas, susitikti su mokiniais, pasidalinti savo sukaupta patirtimi, įkvėpti, sustiprinti norą stengtis, tobulėti, sužinoti daugiau, savarankiškai mąstyti, būti atsakingiems už save ir savo aplinką. Kartu programa „Renkuosi mokyti!“ siekia atkreipti visuomenės dėmesį į mokytojo darbą, kuris yra, nors ir nelengvas, tačiau labai prasmingas ir įdomus.

Vienai dienai tapti mokytojais ir su mokiniais pasidalinti savo patirtimi sutiko fotografas Marius Jovaiša, M.Popovičius ir kiti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, verslininkas, lenktynininkas Stasys Brundza, JAV ambasadorė Anne E. Derse, grupės „Skylė“ nariai Rokas Radzevičius ir Gediminas Žilys, animacinio kino režisierius, dailininkas, scenaristas Ilja Bereznickas, grupės „Antis“ lyderis, architektas, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys Algirdas Kaušpėdas, Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, žurnalistė Jovita Gaižauskaitė, dailininkas, karikatūristas Rolandas Vičys. Kovą prasidėjusi akcija vyks kelias savaites.

Vedė fotografijos pamoką

Vilniaus „Santaros“ vidurinėje mokykloje jau apsilankė fotografas, keliautojas, albumo „Neregėta Lietuva“ autorius Marius Jovaiša, apdovanotas medaliu už nuopelnus Lietuvai. Jis „Renkuosi mokyti!“ dalyvio Daumanto Stumbrio mokiniams vedė fotografijos pamoką, papasakojo apie kūrybinius, idėjinius ir techninius fotografo darbo aspektus.

„Manau, kad kiekvienas žmogus turi stengtis ne tik pats kažką gera nuveikti, bet ir pamėginti kitus įkvėpti tai padaryti, o tai yra ypač svarbu, kalbant apie vaikus. Labai svarbu kiekvienam, kad ir labai užsiėmusiam žmogui, vis tik rasti laiko pabendrauti su vaikais, parodyti jiems pasaulio įvairovę, pamėginti juos įkvėpti, kad jie siektų užsibrėžtų tikslų“, – po pamokos sakė M.Jovaiša.

Mokiniams padarė įspūdį svečio parodytos nuotraukos ir pasakojimas ne tik apie „Neregėtos Lietuvos“ kūrimą, bet ir apie oro fotografijų albumą „Heavenly Belize“ ir kuriamą albumą apie egzotiškąją Kubą, tai yra gyvenimiškas pavyzdys, kad viskas yra įmanoma, jeigu išdrįsti bandyti ir kryptingai to sieki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius