Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 30

Kauno mokyklų slenkstį peržengs mažiau vaikų

Naujais mokslo metais Kauno mokyklose mokysis mažiau moksleivių. Tačiau valdininkai tikina jau matantys teigiamus pokyčius ir atsargiai prognozuoja, jog kitą rugsėjį mokinių skaičiaus mažėjimo gali nebebūti. Teigiama, esą optimistiškai nuteikia darželius lankančių vaikų skaičius – jų nuolat daugėja.
Kauno mokyklose šį rugsėjį mokslus pradės mažiau moksleivių. Moksleivių skaičiaus mažėjimo neišvengė nei valstybinės, nei privačios mokyklos.
Kauno mokyklose šį rugsėjį mokslus pradės mažiau moksleivių. Moksleivių skaičiaus mažėjimo neišvengė nei valstybinės, nei privačios mokyklos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono, šiais metais bendras pradinių klasių mokinių skaičius sumažėjo: „Tačiau šių metų duomenys jau teikia mažai vilties, jog mokinių mažėjimo skaičius greitu laiku stabilizuosis“.

Negalutiniais skaičiavimais, 2010–2011 mokslo metais į Kauno mokyklas ateis 40 559 mokiniai, tai yra 1 050 mažiau nei pernai. Tiesa, nuo šių mokslo metų savivaldybei perduotos dar šešios Kauno apskrities mokyklos, kuriose mokysis 1 tūkst. mokinių, taigi, iš viso Kauno miesto savivaldybei pavaldžių mokyklų auklėtinių skaičius bus 41 559.

Mažiau ir pradinukų, ir vyresnių

Pasak A.Bagdono, į valstybines mokyklas šiais metais ateis 2 307 pirmokai (pernai jų buvo 444 daugiau), 3 200 penktokų (24 mažiau nei pernai), 4 200 vienuoliktokų (191 mažiau nei pernai) bei 4050 dvyliktokų (pernai jų buvo 177 daugiau).

Iš savivaldybei pateiktų duomenų matyti, kad privačiose mokyklose Kaune šiais mokslo metais mokysis 1 400 mokinių – 70 mažiau nei pernai, o į Suaugusių mokymo centrą ateis apie 2 tūkst. mokyklą ketinančių pabaigti moksleivių (180 mažiau nei pernai).

„Tai preliminarūs duomenys. Ar tikrai visi mokiniai atvyks į mokyklas, matysime tik rugsėjo pradžioje“, – sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas.

Mažėjant mokinių skaičiui mokyklose, taip pat mažėja ir mokinių, besimokančių antroje pamainoje, skaičius. Praėjusiais metais antroje pamainoje besimokančių mokinių buvo 627 (27 klasės). Šiais mokslo metais numatoma, kad antroje pamainoje mokysis apie 270 moksleivių (12 klasių).

Daugėja ikimokyklinukų

Visiškai kitokia situacija ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse. Jas lankančių vaikų šiemet yra gerokai daugiau nei pernai. „Šių metų gegužės mėnesį šis skaičius buvo 12 493, pernai – 11 873. Ypač populiarios lopšelio grupės, skirtos vaikams iki 3 metų. Atsižvelgdami į poreikį ir savivaldybės galimybes, nuo rugsėjo 1-osios atidaromos dar 4 naujos grupės“, – sakė A.Bagdonas.

Šiuos mokslo metus pradės 178 švietimo įstaigos. Kaip jau minėta, prie esamų savivaldybės mokyklų tinklo prisijungė 6 švietimo įstaigos, kurias anksčiau kuravo Kauno apskrities viršininko administracija. Tai Kauno apskrities kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centras, Kauno apskrities aklųjų ir silpnaregių ugdymo centras, Kauno apskrities specialioji mokykla, Kauno 1-oji specialioji mokykla, Kauno apskrities 1-oji vidurinė mokykla ir Kauno V.Tumėnienės vaikų reabilitacijos centro mokykla. Šiuos mokslo metus taip pat pradės 10 gimnazijų, pavaldžių savivaldybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius