-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 09 30

Kauno norai Susisiekimo ministrui neatrodo neįgyvendinami

Kaune antradienį viešėjęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ramino apskrities ir miesto valdžią bei verslininkus, kad kalbos apie Kauno oro uosto uždarymą tėra gandai. Ministras iš esmės pritarė ir Kauno vadovų planams tapti oro uosto valdytojais.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tarptautinis Kauno oro uostas veikia ir veiks. 2009–2011 metų investicijų programoje numatyta jo išvystymo projektams skirti 60 mln. litų. Pastaraisiais metais nuolat investuojama į Kauno oro uosto infrastruktūrą. Taip bus daroma ir toliau“, – sakė ministras.

Pirmąjį šių metų pusmetį Kauno oro uostas dirbo nuostolingai. Tačiau, pasak E.Masiulio, kol kas minčių jį uždaryti nėra.

Į žurnalistų klausimą apie Kauno miesto savivaldybės mero pareikštą poziciją, kad savivaldybė galėtų tapti šio oro uosto valdytoja, ministras konkrečiai neatsakė. Pasak jo, ministerija suinteresuota, kad oro uostas turėtų naujų valdymo partnerių, tačiau galutinį sprendimą turi priimti Vyriausybė ir Seimas. „Tik tada paaiškės, koks valdymas bus pasirinktas. Kitąmet planuojame teikti įstatymų pataisas Seimui ir siekiame oro uostų valdymą padaryti šiuolaikiškesnį. Tačiau kol kas nekalbame apie tokių objektų privatizavimą. Reikėtų sekti užsienio pavyzdžiais: daugybė oro uostų pasaulyje eksploatuojami juos išsinuomojusių privatininkų, tačiau oro uostai vis vien priklauso valstybei“, – sakė E.Masiulis.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pritarė ministro nuomonei, jog dėl oro uosto valdymo pirmiausia turėtų pasisakyti Vyriausybė ir Seimas. Tačiau pabrėžė, jog Kauno valdžia kol kas puoselėja ne oro uosto valdymo, bet partnerystės planus. „Sunkmečiu situacija miestui nėra palanki. Todėl kalbėti apie finansinius įsipareigojimus ir jų prisiimti nenorėtume. Tačiau ateityje tikime, kad bus lengviau. Tada mūsų idėja gali būti plėtojama“, – sakė Kauno vadovas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius