-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 10

Kauno pilies atkūrimo metodas pasirinktas teisingai

Draugijos „Pilis“ narys Rimvydas Žiliukas kreipėsi į Kauno miesto merą Andrių Kupčinską, įvairias valstybės institucijas dėl, jo nuomone, nerimą keliančio Kauno pilies atstatymo.
Kauno pilis
Kauno pilis
Temos: 2 Pilis Kauno pilis

Draugijos „Pilis“ siūlymu, reikėtų „visiškai atkurti Kauno pilį iš akmenų ir plytų, kaip kad yra išlikusios pilies sienos.“ Kultūros ministerija kartu su Kultūros paveldo prie Kultūros ministerijos atstovais peržiūrėjo ir įvertino Kauno pilies dalinio atkūrimo projektinę dokumentaciją.

Merui A. Kupčinskui adresuotame rašte rašoma: „Kultūros ministerijos nuomone, Kauno pilis yra itin svarbus ir vertingas Lietuvos istorijai ir tautinei savimonei nacionalinės reikšmės kultūros paveldo objektas, todėl pritariame jo atkūrimo idėjai. Susipažinę su pateiktu projektu, nepamatėme jame vizualiai tiesmukai naudojamų tų elementų (t.y. stiklo, metalo), kuriais savo rašte piktinasi draugijos „Pilis“ atstovai.

Kauno pilies dalys numatomos atkurti naudojant medžiagas, analogiškas buvusioms: bokštai ir sienos – raudonų klinkerio plytų, o bokštų ir sienų galerijų stogai bus dengti molinėmis žvynelinėmis čerpėmis, artimomis rastoms archeologinių tyrimų metu. Stiklinės pertvaros naudojamos tik interjere, siekiant suformuoti pilies pritaikymui būtinas vidines erdves, o metalo konstrukcijos nematomos, nes naudojamos tik naujiems elementams (pvz. stogui) formuoti.“

Ministro R.Vilkaičio pasirašytame rašte teigiama, kad „projekto rengėjų atkūrimo metodas pasirinktas teisingai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius