Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 01

Kauno policija išdalins apdovanojimus pilietiškiems kauniečiams

Kauno policijos pareigūnai Šv. Angelų sargų dienos proga pagerbs miesto bendruomenės narius, padėjusius pareigūnams užkirsti kelią ar nustatyti nusikaltimus. Ketvirtadienį Vienybės aikštėje vyksiančios policijos šventės metu jiems bus įteikti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato apdovanojimai – padėkos, o vienam – stiklinė angelo skulptūrėlė „Gėrio sergėtojas“.
Užkirsti kelią nusikaltimams ar atskleisti jau padarytus padėjusiems kauniečiams policija kasmet įteikia padėkas ir specialią skulptūrą - angelą "Gėrio sergėtojas".
Užkirsti kelią nusikaltimams ar atskleisti jau padarytus padėjusiems kauniečiams policija kasmet įteikia padėkas ir specialią skulptūrą - angelą "Gėrio sergėtojas". / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

 Komisijos sprendimu, šiemet policijos angelas iškeliaus į kaunietės Birutės Lukošienės namus. Ši moteris ankstų rytą gatvėje radusi krauju plūstantį 16-metį, skubiai pranešė apie padarytą nusikaltimą policijai, o belaukdama pagalbos pati suteikė pirmąją pagalbą sužeistam vaikinui ir jį prižiūrėjo, kol atvyko medikų ekipažas. Pareigūnus itin džiugina, kad tarp kandidatų į padėkas šiemet buvo nemažai jaunimo.Nusikaltimas buvo įvykdytas gegužės 13 dieną. Kaip vėliau paaiškėjo, apie 10 val. ryto Varnių gatvėje plėšikas užpuolė 16-metį ir, grumtynių metu jį sužalojęs peiliu, pagrobė 30 litų vertės mobilaus ryšio telefoną bei keliasdešimt litų. Grumtynes mačiusi B.Lukošienė bandė į pagalbą pasikviesti pro šalį važiuojančių automobilių vairuotojus, kitus žmones. Tačiau nesėkmingai, todėl užpuolikas pabėgo. Tačiau jos dėka vaikinas išgyveno. Pareigūnams pavyko sulaikyti šiuo nusikaltimu įtariamą 20-metį Jonavos gyventoją. Tyrimas dar nebaigtas.

Padėjo atskleisti žiaurų nusikaltimą

Policijos pareigūnų padėkos nusipelnė du Kauno studentai – Kęstutis Dudaravičius ir Deividas Subačius, kurie suteikė vertingos informacijos apie žiaurų nusikaltimą, įvykdytą Laisvės alėjoje. Vasario 21-osios naktį policija gavo pranešimą apie muštynes miesto centre. Atvykę pareigūnai Laisvės alėjoje rado 19-mečio studento lavoną su durtinėmis žaizdomis. Pasak pareigūnų, nors nusikaltimą matė daug žmonių, tačiau tyrimui padėti nė vienas nesiryžo. Tik du studentai neliko abejingi ir, jiems padedant, kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė nužudymu įtariamus du Kauno miesto gyventojus.

Nepatingėjo paskambinti 112

Policijos padėka bus įteikta ir 19-metei Kamilei Jakaitei. Mergina, parke, Ašigalio gatvėje, pamačiusi du narkotikus besileidžiančius asmenis, pranešė apie tai policijai. Atvykę pareigūnai sulaikė du vyriškius, pas kuriuos buvo rasta rankinė su dokumentais, pinigais, mobiliuoju telefonu. Paaiškėjo, kad prieš pusvalandį Savanorių prospekte jie buvo apiplėšę 64 metų moterį.

Dar viena padėka atiteks kauniečiui Arvydui Gailiūnui. Balandžio 29-osios naktį pagalbos telefonu 112 paskambinęs vyriškis pranešė, kad V.Krėvės prospekte trys jaunuoliai spardo gulintį vyriškį. Pareigūnai sulaikė girtus jaunuolius. Jei ne operatyvus A.Gailiūno skambutis, sunkią galvos traumą patyręs vyriškis galėjo nesulaukti ryto. A.Gailiūno parodymai padėjo ir tiriant nusikaltimą: trys įtariamieji neišvengė atsakomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius