Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 05

Kauno politikės už 14 tūkst. litų vyks į Kiniją

Skolose skendinčios Kauno savivaldybės tarybos narės „tvarkietės“ Aušra Ručienė ir Loreta Kekienė ketvirtadienį išskris į Kiniją. Politikėms vertėjaus trečia šios kelionės dalyvė, Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vyriausioji specialistė Giedrė Lunskytė.
Aušra Ručienė
Aušra Ručienė / BFL/Aliaus Koroliovo nuotr.

Šešių dienų komandiruotei iš savivaldybės biudžeto pasemta 14,9 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas“.

Didžiąją dalį išlaidų sudaro skrydžio bilietai – per 10 tūkst. litų. Taip pat bus sumokėta už „tvarkiečių“ dienpinigius, vizas, draudimą ir vieną nakvynę viešbutyje.

Kinams paruoštiems suvenyrams – atvirukams su Kauno vaizdais, lietuviškam šokoladui, grafikos paveikslams paskirta 700 litų.

Kauno tarybos frakcijai „Tvarka ir teisingumas“ priklausančios 50 metų A.Ručienė ir 49 metų L.Kekienė panoro dalyvauti susigiminiavusiame su Kaunu Kinijos Siameno mieste įvyksiančioje tarptautinėje investicijų ir prekybos parodoje CIFIT.

„Abejoju, ar ši kelionė duos naudos. Aš ir pats gavau kvietimą vykti į Kiniją, bet atsisakiau“, – tvirtino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis svarstė, gal L.Kekienė ir A.Ručienė sugebės pritraukti investicijų iš užsienio.

Rugsėjo 19–23 dienomis kita grupė Kauno politikų lankysis Graikijoje. Miesto tarybos nariai Tomas Bagdonavičius, Stasys Buškevičius ir Židrūnas Garšva vyks į Oreokastro mieste rengiamą konferenciją „Energija ir aplinkos apsauga Europoje“.

Juos lydės trys savivaldybės administracijos darbuotojai – Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjas Raimundas Šmitas, Energetikos skyriaus vedėjo pavaduotojas Saulius Meškauskas ir Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Jurga Pakrosnienė.

Kauno biudžetui ši komandiruotė kainuos 8 tūkst. litų.

Vengiant viešumo, nuo 2011 metų rudens komandiruočių ataskaitos viešai neskelbiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius