Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 19

Kauno rajoną smarvėje skandinančios įstaigos direktorius: „Nesteigėme jokios uostytojo pareigybės“

Seimo narė Virginija Vingrienė viešai pažėrė kritikos Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo gamyklos (MBA), smarvėje skandinančios Ramučių bei Palemono gyventojus, vadovui. Šis kaltinamas eilinį kartą neatvykęs į tarpinstitucinį pasitarimą. Juoką jai kelia ir naujos kovos prieš dvoką priemonės – „uostytojo“ pareigybė. Kauno MBA vadovas Kęstutis Balčiūnas atrėžė, jog politikė meluoja.
Atliekų perdirbimo gamykla
Atliekų perdirbimo gamykla / Kaunas.lt nuotr.

Pirmadienį Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė V.Vingrienė išplatino viešą komentarą, kuriame piktinasi, jog į Seimo aplinkos apsaugos komiteto posėdį neatvyko į jį kviesti Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atstovai. Pasak jos, ne pirmą kartą į panašaus pobūdžio susitikimus situacijai ir veiklai aptarti KRATC atstovai ne tik neatvyksta, bet nenurodo jokių neatvykimo priežasčių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Virginija Vingrienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Virginija Vingrienė

„Juokinga buvo girdėti, tačiau daug sunkiau – priimti ir susitaikyti, kad KRATC savo įrenginių kvapų kontrolei, užuot naudojus modernias filtravimo technologijas ir laikantis visų įsipareigojimų pagal teisės aktus bei gautus leidimus, įsteigė ypatingą darbo funkciją, kurią savo gyvenimo aprašymuose – galiu spėti – per visą Lietuvą galėtų įrašyti vos vienas ar keli žmonės.

Nepriklausomas kvapų uodėjas arba paprasčiau – uostytojas. Taip pavadinta darbo pareigybė, kurią atliekantis darbuotojas atsakingas už nuolatinį gamyklos apylinkių lankymą, bandant užuosti realaus kvapo koncentraciją ir fiksuojant jo stiprumą.

Būtų įdomu sužinoti, kaip atrodo „uostytojo“ eilinė darbo diena ir kaip jo juntamieji rezultatai daro poveikį rūšiavimo įrenginių veiklai arba iš tos veiklos sklindančių itin nemalonių ir net galimai nuodingų kvapų sumažėjimui ar padidėjimui“, – kritikos negailėjo Seimo narė, pabrėžusi, kad jei ir yra kitaip, KRATC nebando ginti savo pozicijų, nes pasitarimus ignoruoja.

Antano Nesteckio asmeninio albumo nuotr./Seimo narių ir Kauno rajono savivaldybės apsilankymas Kauno MBA
Antano Nesteckio asmeninio albumo nuotr./Seimo narių ir Kauno rajono savivaldybės apsilankymas Kauno MBA

KRATC vadovas Kęstutis Balčiūnas nepasirodė ir lapkričio 17 d. Kauno regioninio aplinkos apsaugos departamento patalpose vykusiame Kauno MBA veiklą vienaip ar kitaip galinčių kontroliuoti institucijų atstovų pasitarime. Tuomet jam pastabų negailėjo aplinkos viceministras A.Genevičius.

Pirmadienį 15min pakalbintas K.Balčiūnas tikino, jokių kvietimų nesulaukęs, todėl susitikimuose ir nepasirodęs.

„Nesteigėme ir jokios „uostytojo“ pareigybės. Buvo svarstyta priemonė, jog reiktų pasikviesti kokį nepriklausomą asmenį, pvz., studentą, kad fiksuotų kvapus, bet to neįgyvendinome. Prašėme esamų darbuotojų, jog eidami į darbą, jie fiksuotų kvapų, sklindančių iš gamyklos, intensyvumą. Tačiau problemos dingo pasibaigus vasarai. Šiuo metu jokių skundų dėl dvoko nesulaukiame. Problema pučiame didesnė, nei yra iš tikrųjų“, – tikino Kauno MBA vadovas.

Pasak jo, anksčiau viešai apkalbėtas kaminas, kurį neva tai reikia kuo greičiau įrengti ir kuris taps išsigelbėjimu nuo dvoko, nėra valymo įrenginys. Jis nebuvo numatytas ir projekte, tad įmonė nėra įpareigota imtis kokių nors veiksmų, nes jos veikla atitinka teisės aktų reikalavimus. Vis dėlto spręsti problemą norima dėl pasipiktinusių vietos gyventojų – kad jie būtų patenkinti.

„Šiuo metu vyksta viešasis pirkimas, skirtas kvapų valymo sistemai įsigyti. Sausį turėtų paaiškėti visi pasiūlymai. Iki šiltojo sezono turėtume naująją sistemą įrengti. Supraskit, turime savo darbus ir, manau, viską atliekame teisingai. Atvažiuokite ir patys įsitikinkite, kaip kas veikia. Nekomentuosiu kažkieno fantazijų ar rašliavų. Tai melas ir tiek“, – atrėžė K.Balčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius