TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 09

Kauno rajone – akibrokštas stovint eilėje dėl skiepo: policija grasino baudomis, nes būriuojasi

Balandžio 8 dieną prie Ringauduose Kauno rajone veikiančios „Pilėnų klinikos“ nusidriekė pasiskiepyti nuo COVID-19 pakviestų žmonių gyva eilė. Netrukus į vietą atvykę policijos pareigūnai pagrasino baudomis dėl būriavimosi. Galiausiai administracinio nusižengimo protokolai nebuvo niekam surašyti, o štai policininkų elgesį svarsto Imuniteto valdybos pareigūnai.
Norinčiųjų pasiskiepyti eilė Ringauduose
Norinčiųjų pasiskiepyti eilė Ringauduose / Skaitytojo Juliaus nuotr.

Į 15min redakciją besikreipęs Julius papasakojo istoriją, į kurią balandžio 8 dieną pakliuvo skiepytis nuvykusi jo mama.

„Mano mama turėjo paskirtą laiką skiepui nuo COVID-19 Ringauduose veikiančioje „Pilėnų klinikoje“. Ketvirtadienį kiek po vidurdienio atvykus prie poliklinikos paaiškėjo, kad visi registruoti žmonės turi laukti gyvoje eile.

Staiga atvyko policijos pareigūnų ekipažas, kuris užsipuolė laukiančius žmones, nes, esą, jie neteisėtai būriuojasi. Pradėjo stumdyti žmones, liepė visiems parodyti savo asmens dokumentus, kuriuos nusifotografavo, pareiškė, kad bus išrašytos baudos (atkeliaus protokolai internetu) už karantino pažeidimus, nes nesilaiko atstumo, kurio, žinoma, niekas nematavo, nors saugus atstumas buvo išlaikytas“, – teigė Julius.

Skaitytojo Juliaus nuotr./Belaukiantys eilėje dėl skiepo sulaukė grasinimo baudomis
Skaitytojo Juliaus nuotr./Belaukiantys eilėje dėl skiepo sulaukė grasinimo baudomis

Anot jo, eilėje stovėjo gal 15 žmonių, tačiau dokumentus policijos pareigūnai nusifotografavo ne visų – gal tik 8 laukiančiųjų.

Pasak skundo autoriaus, jo mamai, kuri serga onkologine liga ir buvo ką tik po vizito pas radiologus, pagrasinta net komisariatu – kad ims ją ir išsiveš.

„Pareigūnų paprašius parodyti pažymėjimus, šie kategoriškai atsisakė, pakeltu tonu atrėžė „nieko aš neprivalau tau rodyt“. Tuomet kažkoks vyriškis per langą sušuko ir pareigūnai nuėjo į kliniką pasikalbėti su jos vadovu. Buvo išaiškina, kad trūksta žymėjimų, kur žmonės turi laukdami stovėti“, – toliau pasakojo Julius.

Jis su mama nepanoro taikstytis su tokiu policijos nemaloniu bendravimu ir parašė žinutę Lietuvos policijos feisbuko paskyroje. Sulaukė atsakymo, kad apsigalvota, protokolai nebus rašomi.

„Šiandien (balandžio 9 dieną – aut. past.), kiek mačiau, jau sustatyti atitvarai prie klinikos įėjimo“, – patikino Julius.

Jam keista, kad bandoma raginti žmones skiepytis, tačiau šiems atėjus tai daryti, elgiamasi būtent taip nepagarbiai. Tokie poelgiai neskatina rinktis vakcinacijos.

Su „Pilėnų klinikos“ atstovais 15min žurnalistei susisiekti nepavyko. Gavę atsakymą, šią publikaciją papildysime.

O štai Kauno apskrities policija pateikė savąjį komentarą.

„Balandžio 8 dieną 12.18 valandą buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajone prie poliklinikos pranešėjas prieš 30 minučių matė, kaip būriuojasi daug asmenų, pažeidžia karantiną. Nuvykus pareigūnams, rasta apie 20 asmenų, kurie stovėjo prie gydymo įstaigos ir būriavosi, nesilaikydami atstumų. Jie buvo perspėti, paprašyta išsiskirstyti arba laikytis numatyto 2 m atstumo“, – 15min teigė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Anot jos, pareigūnai įspėjo ir įstaigą apie privalomumą užtikrinti karantino sąlygų laikymąsi bei gresiančią atsakomybę už pažeidimus. Pareigūnams buvo pažadėta įrengti skiriamuosius ženklus, kurie leistų laikytis saugaus atstumo.

Administracinio nusižengimo protokolai niekam nebuvo surašyti.

„Gavus signalų apie galimai netinkamą pareigūno elgesį ir siekiant įvertinti, ar atvykę pareigūnai išties tinkamai bendravo su gyventojais, aplinkybes išsiaiškinti ir patikslinti informaciją pavesta Imuniteto valdybos pareigūnams. Tai pirmasis toks atvejis, kuomet pranešta apie prie gydymo įstaigų besibūriuojančius asmenis“, – teigė O.Vaitkevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius