Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 25

Kauno rajone laimėjęs Seimo pirmininkas V.Pranckietis posto nesigviešia: esu pasiruošęs perduoti patirtį

Liberalų sąjūdžio iškeltas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sekmadienį laimėjo antrą turą Seimo nario rinkimuose Kauno rajone esančioje Raudondvario apygardoje. Jis vardija, kuriuose komitetuose norėtų dirbti, ir tvirtina naujame Seime nesieksiąs išsaugoti dabartinio savo posto.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Niekur nemelavau, visada sakiau, kad dirbu Lietuvos Respublikai, nežiūrint į tai, kad pusė žmonių balsavo už kitą kandidatę“, – 15min sakė V.Pranckietis, paklaustas, kas padėjo jam iškovoti pergalę.

Seimo pirmininkas Raudondvaryje laimėjo apie 400 balsų persvara.

Jis gavo 50,01 proc. balsų, o jo oponentė, socialdemokratė Raminta Popovienė – 47,07 procento.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Raminta Popovienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Raminta Popovienė

„Bet kokiu atveju aš tikiu, kad galėsiu įsiklausyti į visų žmonių lūkesčius ir atstovausiu žmonėms taip, kaip atstovavau iki šiol“, – kalbėjo V.Pranckietis.

„Visada seniūnijose siūliau susitikimus, kad žmonės galėtų atsinešti savo bėdas. Niekada nebuvau juostelių karpytoju ar scenos numylėtiniu, tiesiog dirbau Seimo nario darbą ir žmonės tai matė“, – pridūrė jis.

Žmogui, kuris eis į šią poziciją, esu visiškai pasiruošęs padėti perduoti pažintis, patirtį ir sugalvojimus, kaip tas darbas gali būti sėkmingesnis Lietuvai.

„Labai džiaugiuosi tais žmonėmis, kurie balsavo už mane, bet kalbėsiuosi su visais žmonėmis. Niekas mano apygardoje neturi abejoti, kad dabar jie bus be atstovo vien dėl to, kad laimėjo ne tas žmogus, už kurį jie balsavo“, – sakė politikas.

Postų savaime nesiekia

V.Pranckietis sakė, kad kova su R.Popoviene buvo sunki, nes socialdemokratų vadovaujama Kauno rajono savivaldybė metė daug resursų padėti jai laimėti.

Paklaustas apie ambicijas dėl pareigų Seime, jis tvirtino, kad jeigu Liberalų sąjūdis turės teisę siūlyti parlamento pirmininką, tai turėtų būti partijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Žmogui, kuris eis į šią poziciją, esu visiškai pasiruošęs padėti perduoti pažintis, patirtį ir sugalvojimus, kaip tas darbas gali būti sėkmingesnis Lietuvai“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

„Mano lūkesčiai yra labai paprasti – aš norėčiau dirbti Aplinkos, Kaimo reikalų ar Švietimo ir mokslo komitete“, – tvirtino parlamentaras.

V.Pranckietis Seimo pirmininku dirba nuo 2016 metų. Kai jis paliko valdančiuosius „valstiečius“, šie kelis kartus nesėkmingai bandė atleisti jį iš parlamento vadovo posto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius