Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 16

Kauno rajono lauke – 700 tonų pavojingų medžiagų: kyla pavojus geriamam vandeniui

Šlienavos kaime Kauno rajone UAB „Dainela“ atvirame lauke netinkamai laiko didelį kiekį (apie 700 tonų) pavojingų cheminių medžiagų – mineralinių trąšų bei kalkių. Jos sandėliuojamos Šlienavos vandenvietės cheminės taršos apribojimų juostoje, tad kyla pavojus užteršti centralizuotai tiekiamą geriamąjį vandenį.
Vandenvietė
Vandenvietė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno rajono savivaldybė, Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas teigia, kad dėl šios situacijos savivaldybė kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą prie Aplinkos ministerijos, Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir Kauno valstybinę maisto veterinarijos tarnybą, prašydama imtis priemonių taršai nutraukti.

Aplinkos apsaugos departamentas įmonės UAB „Dainela“ vadovą Egidijų Romikaitį yra nubaudęs už administracinį pažeidimą ir nurodęs trūkumus pašalinti iki vasario 5 d.

„Neįvykdžius departamento nurodymo ir paaiškėjus, kad padaryta žala aplinkai, savivaldybė, gindama viešąjį interesą, kreipsis į Prokuratūrą dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Sergejus Lemziakovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius