Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 25

Kauno rajono politikai palaimino mokestį už vaikų neformalųjį ugdymą

Kauno rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį vykusiame posėdyje patvirtino mokestį už mokinių neformalųjį švietimą savivaldybei pavaldžiose Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto, Kauno rajono sporto bei Kauno rajono Garliavos meno mokyklose. Sprendimas priimtas vieneriems mokslo metams ir įsigalios nuo šių metų rugsėjo 1 dienos.
Nuo šiol Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklos auklėtiniai už pamokas mokės mėnesinį mokestį.
Nuo šiol Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklos auklėtiniai už pamokas mokės mėnesinį mokestį. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

 Politikų apsisprendimui įtakos turėjo anksčiau atliktos tėvų apklausos rezultatai. Apklausus juos, paaiškėjo, kad vaikų tėvai pritartų mokesčio nustatymui, o Kauno rajono Garliavos meno mokykloje – mokesčio padidinimui.

,,Iki šiol už papildomą ugdymą mokestis buvo imamas tik Garliavos meno mokykloje, o dviejose sporto mokyklose – ne. Manau, kad tai buvo neteisingas pasirinkimas, nes visi vaikai lygūs. Kaip ir kiekviena savivaldybė, išgyvename sunkmetį, todėl ir nusprendėme įvesti simbolinį mokestį, o Garliavos meno mokykloje – nežymiai padidinti. Nuo jo bus atleidžiami neįgalieji, gaunantys socialines pašalpas bei gabūs vaikai“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Nuo rugsėjo 1 dienos Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto ir Kauno rajono sporto mokyklų mokiniai mokės po 10 litų, o Garliavos meno mokykloje pagal keturias ugdymo pakopas – nuo 20 iki 30 procentų minimalaus gyvenimo lygio dydžio mokestį per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius