-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 02

Kauno rajono savivaldybės automobilių parką savaitei papildė elektromobilis

Kauno rajono savivaldybės automobilių parką papildė ekologiška transporto priemonė – elektromobilis „Toyota Aygo“. Juo Savivaldybės darbuotojai tarnybos reikalais pagal panaudos sutartį galės važinėti šią savaitę. Automobiliu galės naudotis tik etatiniai darbuotojai, ne jaunesni kaip 21 metų ir turintys ne mažesnį kaip 1 metų vairavimo stažą.
Elektromobilis „Toyota Aygo“
Elektromobilis „Toyota Aygo“ / KRS nuotr.

Su pilnai įkrautu elektromobiliu galima nuvažiuoti apie 130 kilometrų. Kauno rajono savivaldybė prieš metus tapo pirmąja savivaldybe šalyje, prie savo pastato įrengusia įkrovos stotelę. Šiuo metu elektromobilius galima jau pasikrauti ir trijose vietose Vilniuje.

Elektromobiliui pilnai įkrauti reikia 17 kilovatvalandžių elektros energijos, o procesas užtrunka 6-7 valandas, papildomai įsigijus specialią jungtį, įkrovos laikas sutrumpėja iki 2 valandų. Automobilį Savivaldybei išbandyti leidusios UAB „Elinta“ projektų vadovas Laurynas Jokužis sakė, kad šią „Toyota Aygo“ galima krauti ir iš buitinės rozetės, tačiau šis būdas nėra saugus.

Aplinkai draugiško automobilio kaina – apie 118 tūkstančių litų, jis atsipirktų per 6-7 metus. „Anksčiau važinėjau su ekonomišku automobiliu ir kurui per mėnesį išleisdavau apie 1000 litų, dabar, kai naudojuosi elektromobiliu, užtenka 150 litų. Be to, kitas važiavimo malonumas“, – sakė L. Jokužis.

„Kol kas išbandysime elektromobilį mieste ir kelionėms į priemiestines seniūnijas. Ateityje turime rimtų ketinimų įsigyti aplinkos neteršiančią susisiekimo priemonę“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

KRS nuotr./Elektromobilio įkrovos stotelė
KRS nuotr./Elektromobilio įkrovos stotelė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius