Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 21

Kauno rajono vadovai sako priedų trokštantys pagal įstatymus

Kiauras Kauno rajono biudžetas ir visuotinis sunkmetis nenumalšino šios savivaldybės vadovų siekio gauti didesnius priedus prie atlyginimų.
Atlyginimas vokelyje
Priedas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kauno rajono taryba ketvirtadienį žada padidinti prie atlyginimų mokamus priedus vicemerei Nijolei Kliučienei ir savivaldybės administratoriui Vytui Bancevičiui. Abu konservatoriai tikina, kad priedai už valstybės tarnyboje ištarnautą laiką jiems priklauso pagal įstatymus, rašo „Lietuvos žinios“.

Tačiau rajono valdžios oponentai apeliuoja į būtinybę sunkmečiu taupyti, juolab kad kiaurame savivaldybės biudžete trūksta apie 20 mln. litų. „Įstatymai ne tik leidžia gauti priedus, bet ir jų atsisakyti. Rajono valdžia turėtų taupyti kiekvieną litą“, – įsitikinęs tarybos narys socialdemokratas Artūras Orlauskas.

Kauno rajono vicemerė N.Kliučienė tvirtino neprašiusi skirti jai didesnio priedo. „Atsisakyčiau to padidinimo, bet kol jis nepaskirtas, taip pasielgti negaliu“, – aiškino politikė. Tačiau, jos nuomone, net sunkmečiu įmanoma uždirbti daugiau, jei tai numato įstatymas.

N.Kliučienės priedas padidės beveik 107 litais ir sieks 428 litus. Vicemerės alga siekia 3565 litus neatskaičius mokesčių.

N.Kliučienė aiškino, kad apie priedų didinimą nenorėta plačiai diskutuoti, nes tai „yra normalus įstatyminis procesas“. Esą svarstyti šį klausimą taryboje ragino savivaldybės administracijos buhalterė. Vicemerė įsitikinusi, kad realaus pagrindo atsisakyti priedų nėra.

Taip mano ir į 117 litų didesnį priedą pretenduojantis savivaldybės administratorius V.Bancevičius. Jis prasitarė papildomų pinigų neatsisakysiąs. Administracijos direktoriaus alga, neatskaičius mokesčių, siekia 3910 litų.

V.Bancevičiui kaip tarybos nariui mokama ir beveik 500 litų priemoka. Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius teigė kol kas nesiūlysiąs keisti ne tik priedų, bet ir priemokų skyrimo tvarkos rajono valdininkams. „Aš nesu už tai atsakingas. Viską turi spręsti taryba“, – pareiškė V.Bancevičius.

Jis negalėjo paaiškinti, kodėl kai kurie rajono tarybos nariai, užimdami savivaldybės administracijoje įvairius postus, ne tik naudojasi tarnybiniais automobiliais, telefonais bei darbo kabinetais, bet ir gauna už tai priemokas.

Atostogaujantis Kauno rajono meras Valerijus Makūnas nustebo išgirdęs apie tokią tvarką. Ją esą jau seniai reikėjo keisti. „Anksčiau tarybos nariai, įdarbinti savivaldybės administracijoje, naudojosi dvejopomis privilegijomis. Bet juk ši problema turėjo būti išspręsta...“ – miglotai aiškino rajono vadovas.

Mero patarėjo pareigas einantis Zigmas Kalesinskas patvirtino turintis mobilųjį telefoną, kurio sąskaitos apmokamos iš rajono biudžeto, tarnybinį automobilį, tačiau vis tiek gauna kelis šimtus litų siekiančią tarybos nariui skiriamą priemoką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius