Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 08

Kauno regionas investicijų sieks susivienijęs

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje vyko diskusija apie investicijų pritraukimą į Kauno regioną bei bendradarbiavimo tarp valstybinių institucijų ir verslininkų vystant Kauno oro uostą, Laisvąją ekonominę zoną (LEZ), Viešąjį logistikos centrą (VLC).
Kauno oro uostas
Kauno oro uostas

Joje dalyvavę Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas, Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius dr. Vytautas Šileikis, Kauno LEZ‘o direktorius Vytautas Petružis nutarė įkurti darbo grupę. Jos nariai rūpintųsi regionui svarbių projektų vystymu.

„Bendri darbo grupės veiksmai skatintų Kauno oro uosto, Laisvosios ekonominės zonos ir kuriamo Viešojo logistikos centro plėtrą,  investicijų pritraukimą į regioną bei darnų vystymąsi“, – įsitikinusi Kauno apskrities viršininkė O.Balžekienė.

Kauno oro uosto vadovas atkreipė dėmesį į Bolonijos regiono patirtį. Pasak A.Šliūpo, Bolonijos regiono pavyzdys rodo, kaip sėkmingai galima integruoti ir vystyti oro, geležinkelių, kelių transporto infrastruktūros objektus: „To reikėtų siekti ir Kauno regionui.“

Tuo metu bendrovės „Kauno LEZ valdymas“ direktorius V.Petružis džiaugėsi, kad į Kauno LEZ‘ą jau pavyko pritraukti 113 mln. investicijų, iš kurių 80 mln. litų  yra tiesioginės investicijos iš užsienio. Šiuo metu Kauno LEZ‘e veikia 20 įmonių. Tačiau tuo apsiriboti neketinama. Ateities planai – projektas „Oro parkas“. Jo viziją pristatęs V.Petružis pabrėžė, kad pagrindinis jo tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp Kauno oro uosto, LEZ‘o ir Kauno VLC ir taip sukurti bendrą investicijoms palankią erdvę.

„Šiuo metu investuotojai į Kauno LEZ‘ą viliojami mokesčių lengvatomis, subsidijomis investicinėms darbo vietoms ir kitomis nuolaidomis. Bendromis pastangomis su Kauno oro uostu, galima tikėtis pritraukti logistikos, orlaivių gamybos bei aptaranavimo įmones“,– sakė V.Petružis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius