Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 05

Kauno rotušės aikštė virs žiemos linksmybių oaze (nuotraukos)

Čiuožykla, ledo skulptūros, karšti gėrimai ir ore sklandanti muzika – taip savaitgalį pagal visus planus turėtų atrodyti Kauno rotušės aikštė.
Pirmadienį Kauno rotušės aikštė bruzdėjo nuo čiuožyklą ruošiančių darbininkų.
Pirmadienį Kauno rotušės aikštė bruzdėjo nuo čiuožyklą ruošiančių darbininkų. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Senamiestyje įsikūrusios kavinės „Skliautai“ savininkas Ąžuolas Gaižutis „15min“ pasakojo, kad jungtinis projektas vadinsis „Sniego misterijos“. „Rotušės aikštėje veiks čiuožykla, jaunoji skulptorių karta iš sniego gamins ledo skulptūras, bus vakarinis apšvietimas ir muzikinis fonas. Veiks lauko kavinė, kurioje bus galima įsigyti karštos kavos ar arbatos. Su licenzijų skyriumi tarsimės ir dėl karšto vyno pardavinėjimo“, – informavo Ą.Gaižutis.

Pirmadienį ties Kauno baltąja gulbe jau buvo ruošiama vieta čiuožyklai po atviru dangumi. AB „City Service“ darbuotojai ovalo formos įduboje tiesė polietileno plėvelę, ant kurios vėliau buvo pilamas vanduo. Šiandien ryte, užliejus antrą sluoksnį vandens, vakare naująją čiuožyklą galės išbandyti visi kauniečiai ir miesto svečiai.

„Tęsiame savo sumanytą tradiciją. Tiesa, užpernai pirmasis blynas buvo kiek prisvilęs, pernai žiemos nebuvo. O šiais metais visos sąlygos puikios. Manau kauniečiai turės šaunią čiuožyklą“, – pasakojo vietoje besisukiojęs puikiai nusiteikęs AB „City Service“ Kauno padalinio vadovas Tomas Augutavičius.

Sniego kalnus į rotušės aikštę suvertė UAB „Kauno švara“ tarnybiniai automobiliai. Tiesa, ledo skulptūrų gaminimui jis kol kas netinkamas.

„Sniegas yra per birus, jį reikės slėgti. Menininkai iš jo planuoja padaryti labirintą, sūrio pavidalo čiuožyklą ir dar 3 skulptūras. Kokios tiksliai jos bus dar paslaptis“, – šypsodamasis pasakojo Ą.Gaižutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius