-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 27

Kauno savivaldybė senas vaizdo kameras mieste pakeis modernesnėmis

Kauno miesto savivaldybė antradienį ketina pasirašyti sutartį dėl vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo ir priežiūros. Tuo metu senosios kameros sudomino prokurorus, rašo „Kauno diena“.
„Teritorija stebima videokameromis“
„Teritorija stebima videokameromis“ / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šiuo metu mieste veikiančias 57 kameras pakeis 52. Tikimasi, kad naujos kameros rodys geresnį vaizdą, jis bus greičiau perduodamas į stebėjimo monitorius.

„Kamerų įrengimo taškų bus mažiau, tačiau jos apims didesnį apžiūros lauką. 27 kameros bus valdomos“, – sakė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Sutartis dėl kamerų įrengimo ir priežiūros bus pasirašyta su bendrą pasiūlymą pateikusiomis bendrovėmis TEO ir „Telekonta“. Sutarties trukmė – penkeri metai, suma – daugiau nei 2,6 mln. litų.

Dabartines kameras prieš septynerius metus įrengė bendrovė „Siemens“. Ji žadėjo kameras prižiūrėti dešimtmetį, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas savivaldybei nurodė nutraukti santykius su „Siemens“, nes nusprendė, kad viešas vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo, eksploatavimo ir prie žiūros konkursas buvo neskaidrus. Šia sutartimi susidomėjo ir Kauno apygardos prokuratūra, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo ir sukčiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius