-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 18 /17:11

Kauno savivaldybė su „Geležinio vilko“ brigada rengs miesto gynybos planus

Kauno miesto savivaldybė su Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigada „Geležinis vilkas“ pasirašys sutartį dėl miesto gynybos planų rengimo.
Kauno miesto savivaldybės tarybos 2022 m. rugsėjo 13 d. posėdis
Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Antradienį tarybos posėdyje patvirtintu sutarties projektu savivaldybė ir brigada įsipareigos „bendradarbiauti rengiant Kauno miesto savivaldybės gynybos planus“.

Kaip teigiama priimto sprendimo aiškinamajame rašte, siekiama „tinkamai bendradarbiauti Kauno miesto savivaldybės saugumo klausimais, šviesti ir informuoti visuomenę apie saugumo ir gynybos politiką bei sinchronizuoti pasirengimą Kauno miesto savivaldybės gynybai“.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis tarybos posėdyje antradienį sakė, kad sutartis su šia brigada sudaroma, nes būtent į jos kompetenciją įeina Kauno ir jo apylinkių gynyba.

Pasak jo, sutartis reikalinga, nes rengiant planus būtų dirbama su riboto naudojimo informacija.

„Mūsų kariuomenės brigada „Geležinis vilkas“ be sutarties, kadangi čia reikalinga susipažinti su informacija „slaptai“, bendradarbiavimo planų nepasirašo, – aiškino vedėjas. – Norint įgyvendinti Kauno miesto savivaldybės teritorijos gynybos planus ir juos parengti, esant karo padėties atvejui, tokia sutartis yra reikalinga, kad būtų aptartas savivaldybės indėlis galimas ir visi galimi poreikiai, kokie bus nustatyti“.

Planuojama, kad darbo grupėje šiuo klausimu dalyvaus savivaldybės, policijos ir brigados atstovai.

Pagal sutartį, ši grupė rinksis keturis kartus per metus.

Visi darbo grupę sudarantys asmenys turės turėti leidimą dirbti su dokumentais, žymimais grifu „slaptai“.

Sutartis galios trejus metus.

Papildyta 17.07 val. Komentarą dėl šios sutarties 15min atsiuntė ir Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentas.

„Informuojame, kad bendradarbiavimo sutartis su Kauno miesto savivaldybe skirta darbo grupės sukūrimui, kurios tikslas – palaikyti nuolatinę dviejų institucijų – Kauno miesto savivaldybės ir pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“, kurios atsakomybės rajone yra ši savivaldybė – koordinaciją.

Temos, kuriomis būtų palaikoma koordinacija, yra karinio vieneto ir savivaldybės bendradarbiavimas iškilus galimoms grėsmėms: mobilizacija, civilinė sauga, evakuacija, resursų sukaupimas ir kitos temos, kurios būtų aktualios abiem pusėms karo padėties atveju. Siekiamas bendradarbiavimas neapima gynybos planų rengimo, kalbama apie reikiamus institucijų „namų darbus“, kuriuos reikia atlikti siekiant geriau pasiruošti esamų planų įgyvendinimui“, – paaiškino Lietuvos kariuomenės atstovai.

Sutarties turinį savo viduje, anot jų, derina abi institucijos. „Geležinis vilkas“ derina pagal kariuomenėje nustatytą tvarką, galutinė versija pasirašoma suderinus su reikiamais Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės departamentais bei tarnybomis.

Sutarties projekte esančios formuluotės ir nuostatos, kaip tinkinama Lietuvos kariuomenės komentare, nebūtinai išlieka galutiniame variante. Galutinės formuluotės, dėl kurių bus sutarusios abi sutarties šalys, bus žinomos tik turint pasirašytą sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius