Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 15

Kauno savivaldybei leista naudoti skolintas lėšas

Antradienį posėdžiaujanti Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė iš dalies laikinai pakeisti ilgalaikių paskolų paskirtį ir leisti savivaldybės administracijos direktoriui panaudoti 12 mln. litų paskolinių lėšų dengiant apyvartinių lėšų trūkumą.
Veikiausiai tik kitą savaitę atlyginimų sulauksiantys savivaldybės darbuotojai algas už gruodžio mėnesį gaus tik kitais metais.
Kauno miesto savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Finansų skyriaus vedėjo Algimanto Lauciaus teigimu, šiuo metu miesto biudžetas vykdomas nepatenkinamai.

„Per paskutines devynias darbo dienas vidutiniškai į miesto biudžetą pateko po 1 mln. litų, tuo tarpu poreikis yra 2,8 mln. litų. Dėl negautų biudžeto pajamų auga ir biudžeto lėšų kreditinis įsiskolinimas, kuris dabar sudaro apie 119 mln. litų“, – apie sudėtingą miesto biudžeto padėtį kalbėjo A.Laucius.

Pagal Finansų ministerijos patikslintas Kauno miesto savivaldybei 2009 metams pajamų prognozes gruodžio 1 dieną metinis planas buvo įvykdytas 76,2 proc. Bendra Kauno miesto savivaldybės skola sudaro 166 mln. litų. Savivaldybės skolinimosi limitas – apie 230 mln. litų.

Pasak miesto mero Andriaus Kupčinsko, miesto biudžeto situaciją labiausiai apsunkina negautos pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio.

„Esant sudėtingai situacijai miesto biudžete, kitais metais turėsime atsakingai peržiūrėti finansuojamų biudžeto lėšomis įvairių įstaigų reikalingumą“, – pabrėžė miesto meras. Finansų skyriaus vedėjas pažymėjo, kad gautos apyvartinės lėšos leis neprarasti pinigų, skirtų mokinio krepšeliui ir užtikrinti tinkamą mokymo įstaigų finansavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius