Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 30

Kauno valdžia postus skubėjo išsidalyti nelaukdama teisėsaugos palaiminimo

Ketvirtadienį Kauno taryba paskyrė du pavaduotojus savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Petrauskui. Jais tapo socialdemokratas Romaldas Rabačius ir Liberalų sąjūdžio atstovas Sigitas Šliažas. „Vieningo Kauno" organizacija savo kandidato dar nepasiūlė ir atidėjo balsavimą kitam posėdžiui.
Romualdas Rabačius
Romaldas Rabačius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pavaduotojai R.Rabačius ir S.Šliažas išrinkti nesulaukus pažymų iš tėsaugos institucijų ir nepaisant Vyriausybės atstovės Kauno apskrityje tarnybos vyresniosios patarėjos Marijos Annos Čiburauskienės pastabų. „Balsuoti negavus teisėsaugos pažymų negalima“, – aiškino ji tarybos nariams.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija domėjosi, kodėl pavaduotojus skubama rinkti negavus privalomų tokioms pareigoms pažymų iš teisėsaugos. Meras V.Matijošaitis atsakė, kad neverta laukti, kol baigsis ilgai trunkančios biurokratinės procedūros. 

Vyriausybės atstovė Kauno apskričiai Inesa Klimaitė-Mašalienė pabrėžė, kad balsuoti negavus teisėsaugos pažymų negalima.

TS-LKD frakcijos lyderis Andrius Kupčinskas pareiškė, kad konservatoriai nedalyvaus balsavime. „Kitame posėdyje teks iš naujo tvirtinti kandidatūras, nes dabar šis balsavimas prieštarauja įstatymams“, – teigė buvęs meras.

Pavaduotojų funkcijos kol kas nėra numatytos, tačiau R.Rabačius minėjo, kad jis linkęs rūpintis miesto ūkio, S.Šliažas – kultūros ir socialiniais reikalais.

R. Rabačius kartu su dar 11 asmenų buvo teisiamas liūdnai pagarsėjusio Kauno „auksinio tualeto“ byloje. Tuo metu jis dirbo miesto administracijoje. Po tris metus trukusios bylos nagrinėjimo vyras kartu su dar 7 asmenimis buvo išteisintas. 

Savivaldybės administracijos direktoriumi dirba buvęs banko darbuotojas Gintaras Petrauskas. Jį į šį postą delegavo „Vieningas Kaunas“, nors administracijos vadovas nepriklauso nei šiam judėjimui, nei kokiai nors partijai. 

Kauno tarybos Biudžeto ir Finansų komitetui vadovaus socialdemokratai, Miesto ūkio komitetui – liberalai, Kultūros ir meno, Miesto plėtros, investicijų ir turizmo, Savivaldos ir bendruomenių plėtojimo, Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų bei Švietimo ir sporto komitetams – „Vieningo Kauno“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius