Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 11 13 /09:44

Kauno savivaldybės administracijos direktoriumi paskirtas Vilius Šiliauskas

Kauno savivaldybės taryba antradienį paskyrė naują administracijos direktorių – juo tapo valdančiųjų „Vieningo Kauno“ narys Vilius Šiliauskas. Iki šiol administracijos direktoriaus pareigas ėjęs Gintaras Petrauskas teigė iš vietos savivaldos pasitraukiantis savo noru – sulaukė pasiūlymo iš privataus sektoriaus.
Vilius Šiliauskas
Vilius Šiliauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jo kandidatūrą palaikė 34 tarybos nariai, trys susilaikė.

Naujasis administracijos vadovas, anksčiau dirbęs bendrovės „Kodera“ direktoriaus pavaduotoju, pareigas pradės eiti nuo šio trečiadienio. Kauno miesto savivaldybėje jis ėmė dirbti 2015 m. gegužę.

„Į savivaldybę ateinu iš privataus verslo. Kauno technologijos universitete esu įgijęs tris aukštuosius, susijusius su įmonių valdymu. Sieksiu, kad savivaldoje būtų daugiau skaidrumo ir efektyvumo, o gyventojams teikiamų paslaugų įkainiai mažėtų. Visi klausimi turi būti sprendžiami greičiau ir efektyviau“, – tapęs administracijos direktoriaus pavaduotoju, prieš daugiau nei trejus metus teigė V.Šiliauskas.

Iki šiol direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs V.Šiliauskas šiose pareigose pakeitė Gintarą Petrauską, kuris antradienį atleistas iš administracijos direktorių.

Pareigas paliekantį G.Petrauską tarybos nariai išlydėjo plodami atsistoję.

„Norime padėkoti, kad žmogus atėjo į vietos savivaldą iš visai kitos srities. Džiaugiuosi, kad greitai įsijungė į savivaldybės darbą. Tikiuosi, šiandien yra ne vienas administracijos darbuotojas, kuris ne džiaugiasi, o liūdi, kad Gintaras palieka šią sritį. Norime padėkoti už bendradarbiavimą. Kad išklausėte mus, išgirdote, kad radome gerų sprendimų Kauno miestui. Norime palinkėti geriausios kloties jūsų kitame gyvenimo kelyje“, – Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje teigė frakcijos vardu sveikinimo žodį tarusi Edita Gudišauskienė.

„Aplinkoje dažnai girdėdavau, kad Kauno miestas dar tokio administracijos direktoriaus neturėjo. Visiems atsakydavau, kad Kauno miestas nėra turėjęs ir tokios tarybos, kaip šią kadenciją“, – žodį tarė ir gėles G.Petrauskui įteikęs miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Petrauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Petrauskas

Jis pareigas palieka savo noru. G.Petrauskas yra sakęs, kad sprendimą trauktis priėmė sulaukęs patrauklaus darbo pasiūlymo privačiame sektoriuje.

Kauno administracijai G.Petrauskas vadovavo nuo 2015 metų, kai po savivaldos rinkimų susiformavo dabartinė valdančioji dauguma.

V.Šiliauskas Kauno savivaldybės administracijoje dirbti pradėjo 2015 metais kartu su G. Petrausku. Pastarasis iki tol dirbo bankų sektoriuje, o V.Šiliauskas – privačiame versle.

„Šie karjeros pokyčiai rodo apie didelį pasitikėjimą, bet tuo pačiu ne mažiau ir įpareigoja prieš miesto vadovus ir visus Kauno žmones. Esu pasirengęs prisiimti šią atsakomybę. Savivaldybės administracijoje susiformavusi veikli ir rezultato siekianti komanda. Miestas pradėjęs didelius ir svarbius projektus, todėl stengsimės išlaikyti jų pagreitį“, – sakė administracijos vadovo pareigas perėmęs V.Šiliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius