-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 23

Kauno savivaldybės Švietimo departamento „grietinėlei“ gresia nuobaudos

Keturiems Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento poskyrių vadovams gresia tarnybinės nuobaudos. Valdininkai sumaišė viešuosius ir privačius interesus.
Kauno savivaldybė
Kauno savivaldybė / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Švietimo kokybės valdymo poskyrio vedėjo pavaduotoja Toma Lileikienė, Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas, Švietimo organizavimo poskyrio vedėjo pavaduotoja Ona Visockienė ir Švietimo ir kultūros įstaigų veiklos analizės skyriaus vedėjo pavaduotoja Ilmantė Bagdonė darbo metu skaitė paskaitas Kauno pedagogų kvalifikacijos centre ir už tai gavo autorinį atlyginimą.

Pasak valdininkų tarnybinius nusižengimus tiriančios savivaldybės komisijos narių, šios miesto švietimo įstaigų vadovams skirtos paskaitos ir seminarai buvo finansuojami biudžeto, todėl juos vesti ar koordinuoti valdininkai turėjo be jokio papildomo užmokesčio. Tačiau yra faktų, jog už savo darbą jie ėmė autorinį atlygį.

„Tyrimą inicijavo anoniminis skundas. Jį gavome ir mes, ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Šiuo metu mūsų komisija baigė tyrimą. Išvadas, kuriose nustatėme, kad valdininkai pažeidė viešuosius ir privačius interesus, pateiksime administracijos direktoriui. Taip pat siūlysime jam sudaryti naują darbo grupę, kuri ir turės nutarti, kokios tarnybinės nuobaudos bus skirtos minėtiems savivaldybės darbuotojams“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abromavičius, atstovaujantis ir valdininkų atvejį tyrusiai komisijai.

Lygiagrečiai šios komisijos tyrimui, savivaldybėje atliekamas ir auditas. Jo išvadose bus nurodytos ir konkrečios sumos, kurias švietimo sritį kuruojančių poskyrių vadovai gavo už skaitytas paskaitas. Z.Abromavičiaus teigimu, šie valdininkai – ne vieninteliai, kurie taip užsidirbdavo papildomai.

„Jie – tik pradžia. Yra ir daugiau Švietimo skyrių atstovų, kurie šitaip versdavosi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius