-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 24

Kauno socdemai už traukimąsi iš koalicijos, jei nebus atsižvelgiama į LSDP siūlymus

Kauno miesto socialdemokratai trečiadienio vakarą vykusiame skyriaus tarybos posėdyje nusprendė siūlyti partijai trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, jeigu ir toliau nebus atsižvelgiama į jų siūlymus.
Birutė Vėsaitė ir Orinta Leiputė
Birutė Vėsaitė ir Orinta Leiputė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kadangi turėjome įpareigojimą įvertinti koalicijos veiklą ir santykius tarp koalicijos partnerių, tai mūsų ta situacija, kuri yra dabar, netenkina ir manome, kad jeigu nebus realizuoti socialdemokratų teikiami siūlymai, rekomenduotume partijos tarybai spręsti dėl išėjimo“, – BNS ketvirtadienį sakė Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė.

Be Kauno miesto skyriaus trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga siūlo 20 iš 24 apklaustų Lietuvos socialdemokratų partijos skyrių arba trečdalis iš 60 Lietuvoje esančių partijos skyrių.

Už tolesnį darbą su „valstiečiais“ yra Jonavos ir Alytaus rajono skyriai, dar du – Akmenės ir Širvintų – siūlo persiderėti dėl koalicinės sutarties.

Mažesnieji koalicijos partneriai socialdemokratai klausimą dėl tolesnio darbo koalicijoje iškėlė, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pasirašė susitarimą su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas partijos sprendimą dėl koalicijos žada po rugsėjo 20-osios.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas parlamente Andrius Palionis apklausęs partijos narius Seime teigia, kad iš valdančiosios koalicijos su nenori trauktis 13 iš 19 Seimo frakcijos narių.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus. Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastaruoju metu yra pareiškę, kad socialdemokratai neturėtų trauktis iš koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius