Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 13

Kauno stadiono išlaikymui pinigų neskirta, o kiek „suvalgo“ elektros – paslaptis

Nuo Kauno stadiono atidarymo praėjo jau beveik 2 mėnesiai, tačiau 15min taip ir nesulaukė tikslaus atsakymo, kiek renginio metu išnaudojama elektros, tiksliau – kiek iš viso atsieina šio statinio nuoma. Bent iki pavasario stadionas stovės nenaudojamas, jo priežiūrai papildomų lėšų nenumatyta, tad neaišku ir tai, kaip peržiemoti seksis vejai – ji nešildoma.
Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas
Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Iki šiol nėra aišku, kiek atsieina komunaliniai mokesčiai, tai yra, kiek elektros „suvalgo“ gausus stadiono apšvietimas, vaizdo stebėjimo kameros, šildoma veja, kiek išnaudojama vandens vejos laistymui ir t.t.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sporto mokykla
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sporto mokykla

Neaišku lieka ir tai, kiek tiksliai sporto mokyklai „Startas“ bei savivaldybei kainuos stadiono išlaikymas, kol jo priežiūrą perims (galbūt tik kitų metų vasarą) koncesininkas.

„Kiek kainuos stadiono išlaikymas, paaiškės suskaičiavus išlaidas už komunalines paslaugas – elektrą, vandenį ir kitas. Tikslius skaičius tikimės turėti artimiausiu metu. Sužinojus tikslius skaičius, bus galima spręsti ir dėl sumos, kurią reikėtų numatyti skirti šio statinio išlaikymui“, – dar spalio pabaigoje 15min žadėjo Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas.

Prabėgo 1,5 mėnesio, tačiau viešai vis dar nepateikiamos konkrečios sumos ar tikslūs skaitliukų rodmenys. Paaiškėjo tik tai, kad papildomų lėšų stadiono išlaikymui savivaldybė nežada skirti.

„Šiai dienai papildomai pinigų stadiono išlaikymui nėra skirta. Sąskaitas apmoka sporto mokykla „Startas“, kuri laikinai valdo objektą“, – 15min atskleidė T.Vasiliauskas.

LFF nurodė fiksuotą sumą

Iki šiol naujajame Kauno stadione vyko 5 renginiai – spalio 16 dieną surengta atidarymo šventė su taurės finalo rungtynėmis, vyko trys „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo A lygos mačai, kartą ant hibridinės vejos, rungtynėse su Islandija, susigrūmė ir Lietuvos vyrų futbolo rinktinė.

Kokią galutinę sąskaitą Lietuvos futbolo federacijai (LFF) bei „Kauno Žalgiriui“, kaip nuomininkams, išrašė sporto mokykla „Startas“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius