-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 02

Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno aerodromo prieglobstyje įsikūrusi geriausių lakūnų kalvė

Kaunas garsėja ne tik savo krepšinio komanda, geriausia arena Lietuvoje, naujausiu baseinu, bet ir savo aviatoriais. Aleksote įsikūręs S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas savo tautai pagimdė ne vieną lakūną, pažymėjusį Lietuvą pasaulio žemėlapyje.
Lėktuvai
Lėktuvai / „Kauno aeroklubo“ nuotr.

Aerodrome veikia virš 30 aviacinių organizacijų: pilotų mokyklos, parasparnininkų, oreivių, aviamodelistų klubai, akrobatinio skraidymo mokyklos. Dalis organizacijų yra tarptautinių aviacinių organizacijų padaliniai pabaltyje. Šioje vietoje treniruojasi ir pasirodymams bei varžyboms ruošiasi geriausi šalyje lakūnai. Aerodromas įtrauktas į labiausiai rekomenduojamų aplankyti vietų Europoje dešimtuką, kiekvienais metais jame fiksuojama daugiau nei 25 000 bendrosios aviacijos skrydžių.

Bene seniausia aerodrome įsikūrusi aviacinė organizacija – Kauno aeroklubas, kurio prieglobstyje treniruojasi pilotažinių lėktuvų JAK komanda pavadinimu „Grupė 50”. Grupėje sparnas į sparną pasirodymus atlieka trys akrobatiniai lėktuvai. Grupės vedantysis pilotas pasakoja, kad tokiam dariniui susiformuoti ir susidirbti prireikė ne vienerių metų kasdienių treniruočių.

„Skrendant grupėje kiekvienas vairalazdės nuokrypis gali būti lemtingas visai grupei, todėl itin svarbu per metus nugludinti įgūdžiai, ideali veiksmų sinchronizacija ir besąlygiškas pasitikėjimas komandos nariais“, pasakoja grupės vedantysis pilotas Antanas Marčiukaitis.

Kauno aeroklubo pilotažinių lėktuvų grupė dalyvauja  įvairių šalių aviacijos ir kitose šventėse. Atlikti parodomąsias programas kviečiasi pabaltijo ir tolimesnių šalių švenčių organizatoriai. Pilotas Antanas Marčiukaitis pasakoja, kad tolimiausia vieta, kurioje teko atlikti pasirodymus buvo Pietų Korėja.

 „Pietų Korėjoje vykusioje aviacijos šventėje 2011 m. pasirodymus teko atlikti penkias dienas iš eilės, per dieną atliekant po du parodomuosius skrydžius. Tai pareikalavo daug ištvermės, tačiau smagu, kad susilaukėme šilto žiūrovų ir organizatorių priėmimo“, pasakoja A. Marčiukaitis.

Kauno aeroklubo pilotažininkų komandos „Grupė 50” pasirodymą bus galima išvysti liepos 20 dieną, S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyksiančioje aviacijos šventėje, skirtoje atminti S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 80-metį.

VIDEO: Pasirodymo pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius