Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 13

„Kauno švaroje“ – meno kūriniai iš atliekų

Bendrovėje „Kauno švara“ buvo antradienį surengtas pirmasis projekto „Ekologija mene“ renginys, kuriame buvo demonstruojami iš atliekų sukurti meno kūriniai.
Renginyje dalyvavo Kauno pantomimos teatro aktoriai.
Renginyje dalyvavo Kauno pantomimos teatro aktoriai. / 15min.lt nuotr
Temos: 2 Menas Atliekos

Japonų menininko Hiroshi Egami darbai iš atliekų buvo padovanoti “Kauno švarai”.  Čia jie bus eksponuojami nuolat. Renginyje dalyvavo nepaprastoji ir įgaliotoji Japonijos ambasadorė  J.E. ponia Miyoko Akashi.

“Japonijoje daiktai neišmetami, jie naudojami iki paskutinio etapo. Jeigu namuose arba įstaigoje atliekų daug, vadinasi, esi prastas šeimininkas, o tokiu niekas nenori būti. Todėl pas mus ir stengiamasi, kad atliekų būtų kuo mažiau. Atliekos Japonijoje dažniausiai įgauna naują gyvenimą. Su Lietuva mus sieja įvairūs ryšiai, dabar atradome dar vieną sritį”, – sakė ambasadorė M.Akashi.

M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis teigė, kad “Kauno švaros” dėmesys menininkams ir parodytas supratimas yra sveikintinas. “Patikėkite, menininkams dažnai nelengva susikalbėti su kitų sričių specialistais”, – pastebėjo O. Daugelis.

“Kauno švaros” direktorius Dalius Tumynas dėkojo Japonų dailininkui ir ambasadorei už atliekų valdymo idėją. “Malonu, kad vieno daikto pabaiga gali tapti kito pradžia. Iš japonų mes mokomės, kaip mažinti šiukšlių karaliją, kaip šiukšles tvarkyti ir atliekas paversti naudingais daiktais, net meno kūriniais”, – sakė  D. Tumynas.

Kauno pantomimos teatro aktoriai pristatė improvizacijas ekologijos, gyvybės tema. Jie įtikinėjo, kad kiekvieno iš mūsų nors ir mažas indėlis, gali pagražinti žemę, kad kiekvienas iš mūsų gražiais darbais gali padaryti stebuklus – priversti net ir saulę skaisčiau šviesti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius