-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 10

Kauno tarybos posėdyje Aušrys Kriščiūnas-Tynta išsityčiojo iš moters, kalbančios su rusišku akcentu

Socialinių inovacijų fondo direktorė Liudmila Mecajeva ketvirtadienį vykusį Kauno tarybos posėdį paliko su ašaromis akyse. Iš jos viešai dėl rusiško akcento šiurkščiai išsityčiojo tarybos narys Aušrys Kriščiūnas-Tynta.
Liudmila Macajeva
Liudmila Mecajeva / Youtube.com nuotr.

L.Mecajeva į tarybos posėdį atvyko dalyvauti svarstant klausimą „Dėl negyvenamųjų patalpų E.Ožeškienės g. 5 perdavimo pagal panaudos sutartį labdaros ir paramos fondui „Socialinių inovacijų fondas“. Patalpų perdavimui fondui nepritarė frakcijos „Jaunoji Lietuva“ narys A.Kriščiūnas.

Beveik du dešimtmečius veikiančio fondo vadovei trumpai pristačius fondo veiklą, Tynta rėžė: „Noriu pasakyti, kad norint vadovauti fondui, pirmiausia reikia išmokti lietuvių kalbą, nes žodis ne Kaunas (pirmoji „a“ kirčiuota – red. past.), o Kaunas („u“ kirčiuota, – red. past.). Aš neklausiu, kada jis įkurtas, ką veikia, kiek žmonių dirba. Dar kartą klausiu, kas finansuoja fondą? Kto finansirujet fond? (paklausė ir rusiškai, – red. past.)“.

Lietuvoje gimusi rusė L.Mecajeva pradėjo vardinti fondo finansuotojus. Ji paklausė, gal geriau pereiti prie anglų kalbos. Tynta atsakė angliškai, o vėliau ir lenkiškai, o vėliau pat paprašė „baigti tą cirką“.

VIDEO: Kauno miesto tarybos posėdžio fragmentas

Pasibaigus klausimo svarstymui salę L.Mecajeva paliko su ašaromis akyse. Kai kurie tarybos nariai paskubėjo jos atsiprašyti už įžeidžiamą kolegos elgesį.

„Šiandien į miesto tarybos posėdį atėjo moteris, kuri pasisakė apie vieną iš darbotvarkės klausimų. Po jos pasisakymo vienas iš miesto deputatų (nutaisęs pajuokiantį rusišką akcentą) pasiūlė moteriai pirma išmokti kalbėti taisyklingai lietuviškai, o tik po to kalbėti tarybos posėdžio metu. Iš savivaldybės pastato ji išėjo su ašaromis akyse. Žavu“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė Kauno tarybos narys Povilas Mačiulis.

L.Mecajeva 15min.lt sakė nesiruošianti imtis jokių veiksmų prieš A.Kriščiūną, nes nežinotų, ką jam pasakyti, kaip paveikti. Ji pripažino, kad miesto politiko elgesį galima vadinti chamišku.

„Labai neigiamai vertinu jo elgesį. Esu rusė, bet gyvenu Lietuvoje. Galbūt kalbu lietuviškai su akcentu, bet dalyvaujant europiniuose projektuose visi mes kalbame angliškai su akcentu. Ir niekas jokių problemų nemato. Svarbiausia yra darbai.

Žinoma, šiandien pasijutau labai blogai. Labai blogos emocijos, net moteriškai apsiverkiau. Kai išėjau iš salės, kai kurie tarybos nariai manęs atsiprašė“, – teigė Socialinių inovacijų fondo direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius