-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 28

Kauno teisme – besimylėjusias poreles reketavusių policininkų byla

Kauno apygardos teismas toliau nagrinėja bylą, kurioje du Kauno policininkai kaltinami iš Kleboniškio parke meilės žaidimais užsiimančių porelių reikalavę kyšių.
Meilės žaidimais Kleboniškio parke užsiiminėjančioms porelėms įtariamieji pasiūlydavo kelis šimtus litų siekusiais kyšiais išsipirkti savo nuodėmes.
Meilės žaidimais Kleboniškio parke užsiimančioms porelėms įtariamieji pasiūlydavo kelis šimtus litų siekiančiais kyšiais išpirkti savo nuodėmes. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kauno Žaliakalnio policijos komisariato apylinkės inspektorius Algimantas Babilas ir postinis Paulius Sakalauskas yra įtariami sukūrę pelningą pasipinigavimo sistemą – pareigūnai su tarnybiniu automobiliu kartkartėmis užsukdavo į Kauno pašonėje esantį Kleboniškio parką. Šioje vietoje  automobiliuose intymiomis akimirkomis besimėgaujančias poreles policininkai esą reketuodavo – šie porelėms grasindavo apie nuotykius informuoti šeimas bei netgi kalbėdavo,  jog sučiuptiesiems reikės vykti pas venerologus.

Tačiau įkliuvusioms porelėms įtariamieji užuolankomis pasiūlydavo „susitarti“. Bylos duomenimis, pareigūnų tyla būdavo vertinama nuo 100 iki 300 litų dydžio kyšiais. Informacijos apie A.Babiliaus ir P.Sakalausko dažnus apsilankymus Kleboniškio parke gavę Kauno policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, sulaukę prokurorų palaiminimo, įtariamųjų  praeitų metų pabaigoje tarnybiniame automobilyje įtaisė slaptą klausymosi įrangą. Bylos duomenimis, per pirmąsias 7 šių metų savaites įtariamieji paėmė 18 kyšių, o daugiau nei 30 bandymų pasipinigauti buvo nesėkmingi.

Per pirmąjį ir antrąjį Kauno apygardos teismo posėdį, vykusį pirmadienį, buvo apklausta apie 20 liudininkų. Dėl gana subtilių aplinkybių, kokiomis visi liudininkai susidūrė su įtariamaisiais, byla nagrinėjama už uždarų durų. Vienas įtariamųjų A.Babilas į kolegų akiratį buvo patekęs prieš 3 metus, kai seseriai priklausančiame garaže Jonavoje buvo aptiktas didelis kiekis kontrabandinių cigarečių, ant kurių buvo rasta ir pareigūno piršto antspaudų. Tiesa, tąkart A.Babilas nuo atsakomybės išsisuko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius