-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

„Kauno tiltų“ vadovas: darbuotojo gyvybę nusinešusi nelaimė Kleboniškio tilto nepažeidė

Vilnius, kovo 5 d. (BNS). Sausio gale nukritusi ir vieno darbuotojo gyvybę nusinešusi metalinė konstrukcija Kleboniškio tilto nepažeidė, laikraščiui Kauno diena tvirtino bendrovės „Kauno tiltai“ vadovai Aldas Rusevičius.
Kaune pradėtos tilto statybos
Kaune pradėtos tilto statybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot jo, nors patį įvykį dar tiria Valstybinė darbo inspekcija, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija bei Kauno apygardos prokuratūra, tačiau ir pati tiltą statanti bendrovė inicijavo tyrimą, kurį atliko dvi nepriklausomos ekspertų įmonės.

A.Rusevičiaus teigimu, tyrimo dalis, susijusi su technine tilto dalimi ir galimais konstrukcijų pažeidimais – jau baigta.

„Tyrėjai atliko tilto konstrukcijos vertinimą ir nustatė, kad pagrindinės konstrukcijos – perdanga ir atramos – nepažeistos. Ekspertai neaptiko poslinkių ar deformacijų, statinio konstrukcija atitinka apskaičiuotas projektines reikšmes. Įvertinus perdangos ir atramų būklę, konstatuota, kad tilto statybos darbus galima tęsti nepertvarkant konstrukcijų. Tačiau tyrimo metu nustatyta laikinų įrenginių, skirtų konstrukcijos tempimui, pažeidimų. Įrenginius ketiname keisti ir pertvarkyti, kad galėtume atnaujinti statybos darbus“, – sakė „Kauno tiltų“ vadovas.

Nelaimė Islandijos plente esančioje statybvietėje įvyko sausio 27 dieną, kai nukritusi metalinė tilto konstrukcija kliudė pastolius ir prispaudė ant jų dirbusius vyrus.

Pirminiais duomenimis, metalinė konstrukcija nukrito trūkus kitai, ją traukusiai, konstrukcijai.

Įvykyje buvo sužaloti penki darbus vykdžiusios bendrovės „Kauno tiltai“ darbuotojai, vienas iš jų žuvo, trys buvo išgabenti į ligoninę.

Per Nerį nutiestas Kleboniškio tiltas yra automagistralės A1 dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius