Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 30

Kauno troleibusų ir autobusų studiją rengė įmonių valdybos pirmininko buvusio verslo partnerio bendrovė

Galimybių studiją, kurioje teigiama, kad „Autrolio“ ir „Kauno autobusų“ sujungimas yra ekonomiškai naudingas, parengė šių bendrovių valdybos pirmininko konservatoriaus Šarūno Šiugždos buvęs verslo partneris verslo konsultavimo bendrovės „Sawin“ vadovas Arvydas Saročka.
Troleibusas.
Troleibusas. / „Scanpix“ nuotr.

„Kauno diena“ penktadienį rašo, kad anksčiau jis su dabartiniu „Kauno autobusų“ ir „Autrolio “ valdybų pirmininku buvo verslo partneriai bendrovėje „LitCapital“.

„Jokios bendros ekonominės veiklos šiuo metu kartu nevykdome, o ateities planų juk galima turėti. Studiją užsakė abiejų įmonių vadovybės valdybos įpareigojimu. Konsultanto valdyba tikrai neparinko“, – sakė Š. Šiugžda.

Švedų ekspertai dar prieš keletą metų yra pateikę išvadas, kad Kauno viešojo transporto sujungimas neduotų apčiuopiamos naudos. Šios išvados neįtiko Kauną valdantiems konservatoriams, todėl buvo pasamdyta bendrovė „Sawin“, kad ji atliktų naują studiją. Joje jau teigiama, kad, sujungus „Kauno autobusus“ ir „Autrolį“, per metus esą būtų sutaupoma 1,2 mln. litų.

Kauno miesto tarybos posėdyje „Autrolio“ ir „Kauno autobusų“ sujungimo klausimas buvo atidėtas – kai kurie tarybos nariai skundėsi, kad jiems nebuvo pateikta išsami informacija apie bendrovių sujungimo naudą ir galimus pavojus.

Visą savaitę prie Kauno savivaldybės piketavo „Autrolio“ darbuotojai, nepritariantys, kad transporto įmonės būtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius