Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 21

Kauno valdžia nori statyti parodų rūmus už 90 mln. litų ir įvesti naujus mokesčius

Kauno valdantieji sunkmetį išgyvenančiame mieste nori statyti dešimtis milijonų kainuojančius parodų rūmus ir įvesti naujus mokesčius, rašo „Kauno diena“.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atnaujinus Kauno strateginius planus paaiškėjo, kad kongresų ir parodų rūmai greičiausiai išdygtų Nemuno saloje, kiek tolėliau nuo „Žalgirio“ arenos.

Konservatorių frakcija taryboje pasiūlė į strateginį planą įtraukti priemonę, pagal kurią iki 2015 metų būtų įgyvendintas kongresų ir parodų rūmų projektas.

Manoma, kad šio projekto kaina – apie 90 mln. litų. Po 10 milijonų esą skirtų Kaunas ir Vyriausybė, 50 mln. litų veikiausiai duotų ES, dar 20 – privatus investuotojas.

Ketvirtadienį tarybos posėdyje kauniečiai gali išgirsti apie naujus mokesčius – už automobilių stovėjimą, už valandas sporto ir muzikos mokyklose, už dailės, choreografijos, saugaus eismo, folkloro ir kitus neformalaus ugdymo užsiėmimus vaikams.

Šiuo metu kauniečiai gyvena pagal dvi strategines vizijas: 2005-2015 metų ilgalaikį strateginį planą ir 2010-2012 metų trumpalaikį strateginį planą bei pagal abiejų planų atnaujinimus. Paskutiniame miesto tarybos posėdyje buvo atnaujinti dar du strateginiai planai.

Už šiuos planus atsakingas ES paramos ir strategijos skyriaus vedėjas Saulius Lukošius suskaičiavo, kad iš viso yra parengti du strateginiai planai su pakeitimais ir šešios sektorinės studijos. Jų parengimo kaina – 697 tūkst. litų. Už tai, kad parengė dabartinį 2005-2015 metų ilgalaikį planą, privačiai bendrovei „Europos integracijos projektai“ (EIP) sumokėta beveik 68 tūkst. litų.

2010-2012 metų strateginiame veiklos plane, be kita ko, įrašytas strateginis tikslas „gerinti miesto valdymo kokybę“.

Tam bus „vystoma savivaldybės informacinė sistema, modernizuotas savivaldybės institucijų darbas ir užtikrintas jų išlaikymas“. Savivaldybės administracijai išlaikyti plane numatoma skirti 26,7 mln. litų per metus. Tiek kauniečiams kainuoja 780 valdininkų.

Su miesto tarybos nariais ir visomis valstybės institucijomis kauniečiams valdžia pernai kainavo beveik 40 mln. litų, o šiais metais plano suvestinėje numatyta 41 mln. litų – tokio pat dydžio skola susidariusi šiuo metu miesto biudžete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius