Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 09

Kauno valdžia nutarė anksčiau laiko mokėti koncesijos mokestį už „Žalgirio“ areną

Kauno „Žalgirio“ arenos valdytojai prispaudė miesto savivaldybę, kad ši imtų mokėti koncesijos mokestį – 268 tūkst. litų per mėnesį, penktadienį rašo „Lietuvos rytas“.
Kauno „Žalgirio“ arena
Kauno „Žalgirio“ arena / Eriko Ovčarenko nuotr.

Pagal sutartį, mokestis turėjo būti pradėtas mokėti nuo rugsėjo. Bet su savivaldybe susiderėję arenos koncesininkai įsipareigojo savo lėšomis ne vėliau kaip iki veiklos pradžios atlikti 17 būtinų investicijų.

Arenos pabaigtuvės kelis kartus buvo atidėtos, todėl koncesininkė – bendrovė Kauno arena – negalėjo įvykdyti savo įsipareigojimų.

Tačiau Kauno arena miesto merui ir savivaldybės administracijos vadovui tvirtina, kad susidariusi padėtis nesąžininga koncesininko atžvilgiu.

„Savivaldybė laiku nepabaigė arenos statybos darbų ir iki šiol neištaisė perdavimo metu buvusių trūkumų, kurie apsunkina ūkinę veiklą, o koncesininkas patiria nuostolių“, – teigiama rašte miesto valdžiai.

Nors dvi būtinos investicijos nebaigtos, Kauno politikai nutarė jau dabar sumokėti koncesijos mokestį, o darbus leisti pabaigti iki kitų metų kovo pradžios.

Kauno arena į „Žalgirio“ areną jau investavo 22 mln. litų, investicijos perduotos savivaldybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius