Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 19

Kauno valdžia opozicijai neleido klausti miestiečių apie gatvių būklę

Kauno miesto taryba ketvirtadienį atmetė opozicinių frakcijų siūlymą surengti kauniečių apklausą, kurioje būtų išsiaiškinta, ar gyventojus tenkina esama gatvių būklė, ar nereikia joms skirti didesnį finansavimą.
Duobės Kaune
Duobės Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį klausimą į miesto tarybos darbotvarkę siūlė įtraukti opozicijoje esančių Liberalų sąjūdžio, „Vieningo Kauno“, „Dirbam Kaunui“, Darbo partijos frakcijos. Jų lyderiai šią savaitę spaudos konferencijoje yra sakę, kad rudenį pageidautų apklausti gyventojus, ar juos tenkina gatvių, įvažų į kiemus būklė, ar verta statyti Kauno kongreso, konferencijų ir koncertų rūmus, ar nereikėtų gatvėms skirti daugiau lėšų.

Taryboje pasisakęs Kauno technologijos universiteto Viešosios politikos ir administravimo instituto direktorius Gediminas Merkys teigė, kad Vidaus reikalų ministerija šiuo metu atlieka šalyje tyrimą nustatyti viešųjų paslaugų vartotojų pasitenkinimo indeksą. „200 klausimų anketoje yra daug dėmesio skiriama  miestų gatvėms, todėl nereikėtų dubliuoti jau atliekamos apklausos, tai nerimtai atrodys. Jei reikės, galėsime pateikti detalesnius tyrimus iš seniūnijų. Apklausos yra geras dalykas, bet čia kaip ir naudojant rentgeno aparatą, negalima to daryti per dažnai“, – įsitikinęs mokslininkas.

Kas gali merui įrodyti, kad gatvės Kaune nėra lygios kaip ledas? Todėl ir reikalinga apklausa, – tvirtino Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Simonas Kairys.

Opozicijos atstovai vis tiek manė, kad apklausa yra tikslinga. „Kas gali merui įrodyti, kad gatvės Kaune nėra lygios kaip ledas? Todėl ir reikalinga apklausa“, – tvirtino Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Simonas Kairys.

Frakcijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Polvilas Mačiulis aiškino, kad nerimą kelia valdančiųjų ketinimai atsisakyti dar 2011 m. priimtos kelių priežiūros programos, pagal kurią būtų skirta 100 mln. litų gatvių rekonstrukcijai, atsiskaitant su verslu per 10 metų.

Frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas Gintautas Labanauskas minėjo, kad apklausa yra kitokios paskirties, joje yra specifinių klausimų. „Norime sužinoti kauniečių nuomonę, ar ne geriau pirmiau susitvarkyti gatves, o po to svajoti apie Kongresų rūmus“, – kalbėjo G.Labanauskas.

Meras Andrius Kupčinskas atkirto, kad apklausoje apie Kongresų rūmus tokiu atveju reikėtų klausti, ar Kaunas nori gauti ES struktūrinių fondų lėšas plėtoti kultūros infrastruktūrai.

„Taip pat niekada nesakiau, kad bus stabdoma priimta kelių priežiūros programa. Jei mane opozicija kaltina, kad esu užsidėjęs rožinius akinius, siūlau jai nusiimti juodus raiščius ir pažiūrėti į šiuo metu tvarkomas gatves. Kodėl jos atstovai nekovoja, kad daugiau kauniečių sumokamų kelių mokesčių liktų Kaunui?“, – replikavo meras.

Dauguma tarybos narių balsavo, kad klausimas apie gyventojų apklausą į darbotvarkę nebūtų įtrauktas.

P.Mačiulis įsitikinęs, kad valdantieji išsigando kauniečių nuomonės. „Guodžia nebent tai, kad meras žadėjo nestabdyti kelių priežiūros programos“, – po balsavimo sakė P.Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius